Научихме какви финансови нужди имат жителите на големи руски градове

...
Научихме какви финансови нужди имат жителите на големи руски градове
Коментари Харесай

Колко пари са нужни за щастие в Русия

Научихме какви финансови потребности имат жителите на огромни съветски градове и защо те мечтаят. 

На средностатистическия руснак са му нужни 203 000 руб. (±2380 евро) месечно (след удържането на данъци) с цел да бъде благополучен, а на рускинята – 155 000 руб. (±1820 евро), съвсем с една трета по-малко). Това сочат резултатите от изследване на публичното мнение, направено от уеб страницата за търсене на работа SuperJob в края на 2021 година. 

Руснаците са се нуждаели от повече пари единствено през 2017 година, когато средностатистическият руснак е желаел да има 184 000 руб. (±2160 евро). Сега тази усреднена цифра за мъжете и дамите е 178 000 руб. (±2085 евро). 

Най-високи потребности предявяват московчани – за благополучие на тях са им нужни 228 000 руб. месечно (±2600 евро), а останалите места в първата петица си поделят жителите на огромни градове в Русия. 
Колко пари са задоволителни, с цел да се чувстваш благополучен:


Legion Media
Москва – 228 000 руб. (±228 000 евро)Владивосток – 204 000 руб. (±2390 евро)Ростов на Дон – 198 000 руб. (±2320 евро)Санкт Петербург – 192 000 руб. (±2250 евро)Екатеринбург – 186 000 руб. (±2180 евро)
Нека да отбележим, че на второ място по вкус се оказват не жителите на Санкт Петербург, който постоянно назовават втората столица на Русия, а на Владивосток. Градът се намира в далечен от европейската част регион на страната – в Далечния изток, а тук логистичните разноски и цените на доста артикули са високи. 

Материалните потребности на руснаците се усилват с възрастта и доближават пика си при хората от 35 до 44 години. 
Щастието не е в парите?


Legion Media

При очевидното разминаване сред междинните заплати на руснаците (около 55 000 или ±645 евро през 2021 г.) и мечтаните приходи болшинството (84%) се считат за щастливи, сочат проучвания, направени от службата за допитвания на ВЦИОМ. На първо място за руснаците е значимо те самите и техните близки да бъдат здрави (29%). Усещането за благополучие е обвързвано с това, че те имат семейство (27%), деца (22%), те усещат обща задоволеност от живота (21%) или имат добра работа (20%). 

Тези, които не се усещат щастливи, измежду проблемите показват ситуацията на нещата в страната (8%), дефицита на материални средства (7%), неналичието на непоклатимост (6%) и проблеми в фамилията (5%). 

„ Равнището на щастието не е обвързвано директно с нивото на приходите “, показва пред изданието Андрей Милехин, лекар на социологическите науки, президент на изследователския холдинг „ Ромир “ и вицепрезидент на Международната асоциация на самостоятелните проучвателен организации Gallup International. 

Gallup International и „ Ромир “ също са създали проучване в края на 2021 година за показателя на щастието в света и в Русия (разликата сред удовлетворени и недоволни от живота). Според техните анкети Русия е в петицата на страните с най-нисък показател на щастието в света. 5% от руснаците са доста удовлетворени от живота си, а 36% просто са удовлетворени. 17% са недоволни, 30% – „ нито са удовлетворени, нито недоволни “. За по-малко щастливи се смятат единствено жителите на Гана, Афганистан, Хонконг и Ирак.

„ Руснаците обичайно са се сравнявали не със съседите (като множеството жители на други страни), а със обстановката в стопански развитите страни “, разяснява Милехин. 
За какво мечтаят руснаците


Рамил Ситдиков/Sputnik

„ Апартамент и кола към този момент си купих, към този момент не се постанова да заплащам образованието на децата, тъй че бленувам за полет в космоса като галактически екскурзиант. За да се случи това след пет години, при сегашната цена на билета (395 000 евро), би трябвало да изкарвам по 600 000 руб. (±7030 евро) месечно “, споделя пред Russia Beyond желанието си Иван от Москва. 

За Елена от Санкт Петербург в този момент на първи проект е въпросът с висшето обучение на децата: „ По-големият наследник към този момент приключи университета, а дъщерята ще кандидатства тази година, – разказва тя. – Скоро ще стане ясно дали ще влезе в университет в Петербург или ще отиде да учи в Москва. Във втория случай ще се наложи да се заплаща за жилище чартърен, да се пращат пари за живеене и пътувания до нас. Това са най-малко 40 000 руб. месечно (±470 евро), в случай че самото обучение бъде гратис “. 

„ Неотдавна ми хрумна да продам жилището във Владивосток и да се преместя в Крим. Климатът във Владивосток по никакъв начин не ми харесва. Така че се замислих, да продам жилището и да си построя къща на юг, бюджетът ми ще бъде към 6 млн. руб. (±70300 евро) “, написа в един от форумите гражданин на Владивосток с псевдоним Марутя. Заради естественото понижение и миграцията популацията на Владивосток понижава през последните няколко години. Самите поданици показват като съществени аргументи ниското ниво на развиването на града и района като цяло и несъответствието сред заплатите и цената ни жилищата и продуктите.   

Според допитване на ВЦИОМ, оповестено през 2021-а, преди всичко измежду желанията на руснаците е здраве за тях самите и за околните (9%). Втора по известност е фантазията за възстановяване на жилищните условия на фамилията (8%). Още 5% мечтаят за пътешествия, а 4% – за повишение на виталното ниво и материално благоденствие.

създател:

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР