Научете защо по-често трябва да пиете кокосова вода. 1. Възстановява

...
Научете защо по-често трябва да пиете кокосова вода. 1. Възстановява
Коментари Харесай

Ето 6 важни предимства на кокосовата вода

Научете за какво по-често би трябвало да пиете кокосова вода.
1. Възстановява организма
Кокосовото масло съдържа витамини и минерали, които са потребни за възобновяване на тялото, обезводнено заради прекалено потене, диария или повръщане. В допълнение, то е добър източник на въглехидрати, които покачват равнището на сила. Кокосова вода има удобен резултат върху стомаха и оказва помощ при проблеми с него.
2. Намалява кръвното налягане
Високото наличие на калий, магнезий и витамин С прави кокосовата вода потребна за контролиране на високо кръвно налягане. Калият е дейно средство за понижаване на кръвното налягане, защото отстрани отрицателния резултат на натрий. Проучванията демонстрират, че кокосовата вода оказва помощ да се управлява хипертония, а също по този начин понижава равнището на неприятния холестерол. За да намалите високото кръвно налягане и да се погрижите за сърцето си, просто пийте по две чаши кокосова вода дневно.
3. Помага за по-бързото и здравословно намаляване Тази лечебна вода от кокосов орех е същински склад на потребни микроелементи. Наред с другите позитивно свойства, тя оказва помощ да се справите с наднорменото тегло. Има доста малко калории и елементарно си усвоява от организма. И нейните биологично дейни ензими способстват за възстановяване на храносмилането и ускоряването на метаболизма. Високото равнище на калий оказва помощ за поддържане на натриев баланс и по този метод способства за лишаване на непотребната вода от организма, както и на токсините.
4. Премахва главоболието
Мигрената и главоболието значително са породени от дехидратация. Именно кокосовата вода може да ви хидратира и по този начин да понижи болките. Освен това, хората, страдащи от мигрена, нормално имат ниско равнище на магнезий. А в кокосовата вода има огромно количество магнезий, тъй че може да се употребява за профилактика и лекуване на мигрена.
5. Регулира равнището на кръвната захар
Хранителни нишки и аминокиселини, които се съдържат в кокосовата вода, са използвани за контролиране на кръвната захар и възстановяване на инсулиновата сензитивност.
6. Забавя процесите на стареене
Още една страхотна изгода на кокосовата вода - забавя процеса на стареене на кафези и тъкани. Това понижава риска от развиване на свързани с възрастта болести.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР