Националното строително общество съобщава, че забавянето на годишния растеж на

...
Националното строително общество съобщава, че забавянето на годишния растеж на
Коментари Харесай

Ръстът на цените на имотите на Острова се забавя до нивата от 2013 г.

Националното строително общество оповестява, че забавянето на годишния напредък на цените на жилищата доближава 1,6% през октомври от 2,0% през септември, най- ниските стойности от средата на 2013 година Прогнозираният от икономисти спад беше за 1,9%.

Ръст на цените на парцелите, %

 Снимка 386999
Източник:

" Това е в общи линии в сходство с нашите упования, защото натискът върху бюджетите на семействата и несигурните стопански вероятности евентуално се отразиха отрицателно на търсенето, макар че разноските по заемите остават ниски и равнището на безработицата е на 40-годишно дъно. Продължаваме да чакаме цените на жилищата да се покачат с към 1% през 2018 година ", разяснява пред Financial reporter Роберт Гарднър, основен икономист на Nationwide.

Прогнозите на икономиста са свързани с цялостната икономическа конюнктура. Ако несигурността се разсее идващите месеци има опция за набиране на скорост на пазара на парцелите идната година. Натискът върху приходите на семействата към този момент се забавя, а политиците алармират за умерено покачване на лихвените. Банката на Англия заяви, че всяко нарастване на лихвения % през идващите няколко години ще бъде лимитирано и последователно с покачването на ниските разноски по заемите.

" Пазарът на парцели наподобява се е върнал обратно като часовниците. Октомври беше месецът, когато нещата станаха видимо мрачни за цените на жирищата. С наближаващия Брекзит и несугурността към него, доверието спада и повлича със себе си преводите на имотния пазар. Силният пазар на труда и ниските лихвени проценти по заемите предотвратяват финален колапс, макар високите разноски за живот и несигурността на лихвения %. На фона на цялата неразбория, купувачите на първо жилище иронично са най-активни от всички. С помощта на програмата " Help to Buy " и ниските лихви по заеми, те употребяват несигурността в тяхна изгода, прибавя Джонатан Самюелс ", основен изпълнителен шеф на Octane Capital.

Банката на Англия събощи през вчерашния ден, че всяко нарастване на лихвения % през идващите няколко години ще бъде лимитирано и последователно с покачването на ниските разноски по заемите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР