Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС-та) излезе

...
Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС-та) излезе
Коментари Харесай

БЕЗ ИЗНЕНАДИ: Най-много искал да подслушва Рашков, след него - Гешев

Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (СРС-та) излезе с отчет пред депутатите, съгласно който приблизително настояванията за подслушване на лица и разрешенията за слагане на " бръмбари " са намалели с над 20% единствено за една година.

Очаквано, най-вече на слушалка са били поставени по искане на Министерство на вътрешните работи на Бойко Рашков, следвани от тези на прокуратурата и ДАНС (с едвам десетина % от целия брой - б.р.) А на последно място, освен това в годината на шпионските кавги у нас, застава Държавна организация " Разузнаване " с нула броя приложени СРС-та.

В съпоставяне с 2020 година настояванията са намалели с близо 800, а разрешенията - съвсем с 1000 или 18,93%. Броят на подслушваните през предходната година е бил 2632 и 129 обекта.

За съпоставяне, 2 години по-рано те са били цели 3310.

В отчета на службата се проучва, че са повишени критериите у органите, разпореждащи използването на " бръмбари ". Най-често те са закачани за следствие на канали за дрога, контрабанда, обири и подкупи.

Най-много позволения за СРС-та има от съдилищата в София, Пловдив и Стара Загора, написа още в отчета на спецзвеното. Очаква се документът да бъде признат в идните дни в пленарната зала.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР