Националният тим на Иран започва участието си на Световното първенство

...
Националният тим на Иран започва участието си на Световното първенство
Коментари Харесай

Национал на Иран: Англичаните са провокатори

Националният отбор на Иран стартира присъединяване си на Световното състезание в понеделник, когато ще се изправи против Англия. Отборът от персийската страна дойде в Катар, където пред публицисти застана една от звездите на отбора - Сердар Азмун, който е футболист на Байер (Леверкузен), а преди години бе за малко и в Брайтън.

Интересното е, че повиквателната за Азмун провокира много противоречиви реакции в Иран, защото той изрази поддръжка за всеобщите митинги в страната, при които живота си изгубиха 341 индивида, а още над 15 хиляди бяха задържани. Въпреки това нападателят дефинира като провокация журналистическите въпроси свързани със протичащото се в страната от страна на представители на британската преса.

“Първо, почтено казано, не съм сюрпризиран, че задавате този въпрос. Предполагам, че евентуално сте от британските медии и чаках да има такива въпроси. Както всеки от вас знае, ние сме тук поради нашия дълг да играем футбол. Честно казано, в случай че Англия не беше в нашата група, дали това щеше да е първи въпрос се колебая. Второ, към този момент няколко седмици сме изправени пред британските медии с всичките им заглавия, когато наближава Световното състезание. Фокусирани сме върху футбола. Ако не бях тук в задърлженията ми свързани с националния тим, евентуално щях да отговоря по различен метод, само че от дете бленувам за това да съм национал. Това е огромната ми фантазия, както и на останалите момчета в тима. Всички сме работили доста настойчиво, с цел да сме тук. Футболът би трябвало да ни сплотява и да носи наслада и благополучие на хората. Това е всичко, което имам да кажа, ” съобщи Азмун.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР