Националният статистически институт (НСИ) публикува демографските си прогнози за бъдещото

...
Националният статистически институт (НСИ) публикува демографските си прогнози за бъдещото
Коментари Харесай

НСИ прогнозира топенето на населението да продължи

Националният статистически институт (НСИ) разгласява демографските си прогнози за бъдещото развиване на раждаемостта, смъртността и миграцията. Те дават визия за вероятното бъдещо развиване на популацията през планувания интервал до 2090 година.

Национален статистически институт употребява данни за броя на популацията, броя на живородените и умрелите, броя на заселените и изселените. Населението е разпределено по пол и възраст за всяка година от интервала. Използват се три разнообразни сюжета за проекциите на популацията според от предстоящото социално-икономическо развиване на страната.

Според Национален статистически институт първият сюжет е реален и е съгласуван с нормативните условия на Европейския съюз за демографското и социално-икономическото развиване на страните членки. При този вид до 2075 година популацията на страната ще падне под 5 милиона души ( 4 972 000).

Хората на възраст 65 години ли повече ще съставляват 25,5% от популацията на страната, а коефициента на възрастова взаимозависимост - 69.1, или на 100 лица от популацията в дейна възраст ще се падат 69 лица в подвластните възрасти - под 15 и над 64 години.

Другите два сюжета са създадени при хипотезите, че демографското развиване ще протича при удобни и надлежно при неподходящи социално-икономически процеси в страната.

Припомняме, че по-рано тази година президентът Румен Радев дефинира за демографската рецесия в страната.
 Денков към този момент вижда резултати в битката с демографската рецесия
Денков към този момент вижда резултати в битката с демографската рецесия

Ниските раждаемост, възнаграждение и миграция са трите съществени аргументи за казуса у нас
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР