Националният селекционер Петър Хубчев коментира в предаването Домът на футбола

...
Националният селекционер Петър Хубчев коментира в предаването Домът на футбола
Коментари Харесай

Хубчев за проблемите на подрастващите и промяната в мисленето

Националният селекционер Петър Хубчев разяснява в предаването " Домът на футбола " в ефира на DIEMA SPORT свършената работа с отбора, като засегна и други тематики, като тази за младите футболисти, за задачата пред " трикольорите ", за смяната в част от футболистите.

" Не сме правили равносметка, ще я създадем след последната среща, въпреки и контролна. Положителните неща доминираха, следва ни много работа, хубавите неща няма да ни заблудят треньорския щаб. Върхът на треньорството е народен селекционер, не можех да откажа ", разяснява Хубчев.

" Това, което искахме е да ни повярват, че това, което вършим е вярно. Делят се мачовете на домашен и гостуващи, само че в избрани мачове опряхме и до благоприятни условия, другояче във всички мачове се раздаваха футболистите ", добави той.

" Феновете, публицистите имат мнение, що се отнася до опциите на футболистите можем да го компенсираме с други неща, футболистите имат вяра в това нещо, малко по-лесно се получават нещата, по-голяма мотивация, взаимопомощ, битка, физическа подготовка ", добави Хубчев.

" Заварих хора, които бяха като че ли несигурни, какъвто и човек да е, футболист или различен тлябва да имат самочувствие, футболистите, които крещя би трябвало да имат самочувствие, футболистът би трябвало да има самочувствие, персонално мое мнение е, че самочувствието е по-голямо от което би трябвало да бъде, на терена като че ли се заблуждаваме, изключително младите футболисти ", сподели още той.

" Наблюдавахме и срещи при юношите, младежите, момчетата се заблуждават, по-често иждах тях като коментатори в студиата, а не на терена, те бяха по-активни в медиите, това е доста неверно разбрано. Да играят срещу треньори, обидни думи против треньорите употребяват, нека не е правилно това, след което, той би трябвало да играе за националния отбор, поставяли са се условия на треньори, което не би трябвало да е по този начин. Има няколко генерации изгубени за футбола, не съм толкоз огромен оптимист, ние установяваме, че нямаме огромни гении, в случай че опитаме да ги променим, да успеем да променим мисленето на някои момчета в първия отбор, това се получи. Трябва да се промени това мислене, не можем да чакаме да станат положителни футболисти. Имаме и гении, гледах европейското състезание при младежите, като гении не отстъпваме, само че в други комоненти изоставаме, какво става с тези момчета след това. Не ги виждам тези момчета, изоставаме във физическата подготовка най-вече, виновността е освен в треньорите в клубовете, само че и във футболистите. Имаме момчета, които са имали опция да упражняват в огромни западни клубове, където методиката и метода на тренировки е друг, те го виждат това ", сподели още Хубчев във връзка младите футболисти.

" Всеки един професионален футболист би трябвало да има отлична физическа подготовка, това стартира не в мъжкия футбол, а в юношеския. Отношенията на младите момчета е пагубно, доста гледат какъв е животът на футболистите, само че не знаят по какъв начин се реализира това. Ако се докажеш в Бундеслигата, то ти си потвърден състезател това е мнението в Германия. Нека има рецензия, само че да е градивна. Колкото повече се опитваме да решим казуса в настоящо време, толкоз по-добре. Със актуалните технологии може да се види по какъв начин е в развитите страни. За мен най-голямата болежка са младите момчета, като го докарат с хубавата кола, е подготвен, тъкмо противоположното, колкото по-често идва пеш, толкоз по-добре. Самата истина е, че самочувствието на футболистите не е на терена, а на други места, опитваме се да променим мисленето на футболистите ", продължи Хубчев.

" Колкото повече се доверяват футболистите на треньорите, толкоз по-добре, или повече би трябвало да упражняват, методът на държанието в обществото беше друго, в този момент нещата са други поради развиването на света, без уважението и респекта към треньора, няма по какъв начин да стане тази работа. Държали сме постоянно на дисциплината, това е верния път, това обясняваме на момчетата, това е много значим съставен елемент, успееш ли да убедиш това момче, в това, нещата се получават. Много доста повече работа би трябвало, по-малко странични неща, огромното внимание и концетрация би трябвало да е върху футбола, и в другите специалности е по този начин ", сподели още Хубчев.

" Контролата със Саудитска Арабия я одобрявам като свършек на тази година. През март ще упорствам за две контроли, идващите квалификации ще са разнообразни, играхме непосредствено за формалните срещи без контроли, в този момент ще се опитаме да използваме тези дати, с цел да се събираме да променим някои неща, същинската работа стартира през март. Получавал съм оферти за контролни срещи, в някои от тях обаче не съвпадаха датите, ние сме в трета урна, удовлетворен съм от тази контрола, ще имаме и финансова полза от цялото това нещо, през 2018 година ще са мачове, в които ще може да се класираме за европейско състезание, всички ще се възползват от това нещо, ще се опитаме да извлечем изгоди от това нещо, ще употребявам мача със Саудитска Арабия. Разбрахме се с управлението на БФС за нов контракт, няма сложени цели, само че задачата е да се класираме за Европейско състезание, това е повече от ясно ", сподели още националният селекционер.

"
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР