Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в петък.

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в петък.
Коментари Харесай

Тристранката ще обсъди линията на бедност да е 504 лева

Националният съвет за тристранно съдействие ще организира съвещание в петък. Тристранката ще разиска план на разпореждане на Министерския съвет за установяване размера на линията на беднотия за страната за 2023 година Проектът планува линията на беднотия да бъде 504 лв. през идната година, вместо досегашните 413 лв.. 

Показателят се дефинира по специфична методика, като след многократни промени в нея се употребяват данните от проучването на Евростат " Статистика на приходите и изискванията на живот " за миналата година. Предложената от държавното управление стойност от 504 лв. компенсира изоставането на националната линия на беднотия по отношение на това проучване, се показва в претекстовете на общественото министерство. Нарастването е с 22 % или 91 лв. по отношение на сегашната и това е най-големият растеж за последните 10 години. От КНСБ оповестиха, че не са съгласни с плана и желаят линията на беднотия за следващата година да бъде 541 лв.. Оттам упорстват да има промени в методиката заради високата инфлация и енергийната беднотия.

Социалните сътрудници ще разискват и промените в две наредби - за работното време, почивките и отпуските, и за компенсациите и помощите от държавното публично обезпечаване. 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР