Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе днес извънредно заседание

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе днес извънредно заседание
Коментари Харесай

Тристранката обсъжда удължаването на мярката 60/40

Националният съвет за тристранно съдействие ще организира през днешния ден изключително съвещание онлайн, на което ще бъде разискван план на държавно разпореждане за удължение на мярката " 60 на 40 " за опазване на заетостта до 31 май, заяви БНР.

Социалните сътрудници ще вземат решение и за удължение на мярката " Запази ме " за работещи в неплатен отпуск от затворени поради пандемията обекти до 30 юни.

Удължаването на мярката " 60 на 40 " до края на май се прави с аргумента, че е неотложно поддръжката за бизнеса да продължи и след края на март посредством погашение на средства на работодатели от засегнатите браншове, с цел да запазят заетостта на своите служащи. И през спомагателния интервал на използване на мярката работодателите, получили средства, ще изплащат трудово заплащане в размер не по-малък от размера на осигурителния приход за октомври 2020 година и ще внасят дължимите осигурителни вноски за съответния месец.

С измененията по мярката " Запази ме " хората ще имат право на отплата за не повече от 60 дни в границите на 2020 година и не повече от 90 дни в границите на 2021 година, в които са употребили неплатен отпуск по отношение на наложени ограничавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР