Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда удължаване на схемата за

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда удължаване на схемата за
Коментари Харесай

Обсъждат удължаване на мярката „60 на 40“

Националният съвет за тристранно съдействие разисква удължение на схемата за опазване на заетостта, известна като „ 60 на 40 “. Тя ще бъде продължена за месеците юли и август.

Държавата предлага, в случай че компания потвърди спад на приходите над 40 %, да продължи да получава обезщетения за заплатите - 60 % от осигурителния приход. При спад над 30 % - компенсацията да е половината от осигурителния приход.

В момента работи условие всички компании да потвърдят спад на приходите над 20 на 100. Вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев означи:
 Днес ще стане ясно дали се удължава срокът на мярката 60/40 Днес ще стане ясно дали се удължава срокът на мярката 60/40
Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) ще организира изключително онлайн съвещание през днешния ден от 14:00 ч., оповестиха от правителств...

„ Подкрепата за бизнеса е неотложно да продължи поради прекратяването на огромна част от противоепидемичните ограничения, възобновяване на икономическата интензивност на компаниите и вероятностите за напредък, както и наклонността за понижаване на записаната безработица се планува усъвършенстване на мярката „ 60/40 “.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев изиска поддръжката по мярката да бъде разширена и към служащите, които са назначени през първото тримесечие на годината:

„ Нямат право на такава поддръжка тези, които не са били на трудов контракт преди 1 януари 2021 година В плана, който преглеждаме, нашето предложение е също да бъде 1 април 2021 година “.

Социалните сътрудници ще бъдат осведомени от финансовия министър Асен Василев за готвената актуализация на бюджета и оповестените планове пенсиите да бъдат преизчислени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР