Националният съвет на БСП се събира на заседание днес заедно

...
Националният съвет на БСП се събира на заседание днес заедно
Коментари Харесай

Националният съвет на БСП решава днес кога да бъде върнат мандатът


Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира на съвещание през днешния ден дружно с парламентарната група на левицата и съдружните сътрудници. Трябва да се вземе решение по кое време да бъде върнат мандата за сформиране на държавно управление. Българска социалистическа партия към този момент разгласи, че може да го забави до 10-15 септември, за може Народното събрание да одобри актуализацията на бюджета. Останалите партии в Народно събрание настояха обаче мандатът да не бъде връщан толкоз бързо, тъй като има и други законопроекти, които би трябвало да бъдат признати.

„ Моят извод към днешна дата е, че очевидно огромна част от сътрудниците не са желали да има кабинет, а основната цел сега е да се приказва кой е отговорен за отиването на нови избори. Нас ни упрекнаха, че си вършим ПР с третия мандат, аз наблягам, че третият мандат, връчен от президента Радев, е парламентарен, антикризисен, който можеше да ни извади от това състояние. “ Така Явор Божанков от групата на Българска социалистическа партия разяснява пред БиТиВи ситуцията.

От коридорите на Народното събрание той изясни, че на провелите се диалози за сформиране на държавно управление с третия мандат левицата е имала три цели: „ Първата е да проведем този диалог, който водачите отказваха да проведат, и в предишния, и в този парламент, само че те ще би трябвало да го проведат и в един трети парламент. Втората огромна цел беше да създадем постоянен кабинет, никой няма подозрение, че подобен е нужен поради трите рецесии - инфлационна, мигрантска и коронавирус рецесия. Трети постоянен кабинет и изобщо актуализацията на бюджета е идната тематика, тъй като такава съгласно всички също е нужна. Тя е работа на парламентарно представенитепартии “, изясни той като добави, че сега се повишават цени на газ и парно с над 20%.

„ Не знам за какво ни беше отхвърлен подобен диалог, само че ние паралелно с партиите, разговаряхме и със синдикати и работодателите “, сподели още Божанков, който бе безапелационен, че това не е ПР, защото актуализацията на бюджета е извънредно нужна.

Явор Божанков напомни предлагането на левицата за редуциране на периодите за приемане на актуализацията на бюджета: „ Ние направихме предложение за редуциране на периодите, с цел да се направи по-бързо актуализацията. В последна сметка всички са подготвени с оферти, тъй че не знам за какво се губи време на страната сега “, разяснява депутатът отлевицата.

„ Ние като мандатоносител през днешния ден груповият орган на Българска социалистическа партия ще се събере и ще разиска по кое време ще бъде върнат мандатът. Единственото, което искахме, беше да съберем всички, които бяха скарани и не се говореха, да ги обединим и да дадем на България небосвод най-малко по време на рецесията “, съобщи Божанков.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР