Националният рамков договор за 2018 г. бе подписан в Министерство

...
Националният рамков договор за 2018 г. бе подписан в Министерство
Коментари Харесай

Подписаха Национален рамков договор за 2018 г.

Националният рамков контракт за 2018 година бе подписан в Министерство на здравеопазването. Здравният министър Кирил Ананиев посочи, че с тези рамкови контракти се надграждат в този момент настоящите. Осигуряват се над 400 млн.лв. пари за здравния бранш , половината от клиничните пътеки са увеличени, за някои от тях нарастването стига 450 лева .

Клиничните пътеки, по които работят общинските лечебни заведения и регионалните лечебни заведения ще основат това успокоение което е належащо . Значителни пари са дадени за детското и майчино опазване на здравето, което е едно от целите на държавното управление, разяснява министър Ананиев. Осигуряват се зъбни протези на хората на 65 години . Надгражда се това, което е вършено до момента. Очакванията на министъра са тези контракти да основат несъмнено успокоение в системата. Ние желаеме ефикасна здравна система, настоя Ананиев. Ключовите думи на рамковите контракти за 2018 година са надзор и дисциплинираност.

Ананиев увери, че се работи за нов здравноосигурителен модел . Работим интензивно, сподели той като посочи, че това ще бъде инструмента и нужното изискване за по-ефективно разходване на средствата , с цел да се понижат течовете в системата на опазването на здравето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР