Националният отбор по волейбол на Словения, който отстрани България в

...
Националният отбор по волейбол на Словения, който отстрани България в
Коментари Харесай

Словения взе още един скалп и гони титлата на Евроволей

Националният тим по волейбол на Словения, който в профил България в първата елиминационна фаза в Любляна, се класира на край след безапелационна победа с 3:1 (25:23, 24:26, 25:22, 25:23) против настоящия международен първенец Полша. Така на финала словенците ще срещнат спечелилия от дуела сред Сърбия и Франция, които играят през днешния ден в Париж.

Словенците започнаха елиминациите с победа над България, след което детронираха европейския първенец Русия, а в този момент отстраниха и международния отличник Полша пред 11,500 фенове в "Стожице ".

Полша поведе с пет точки рано в първия гейм, само че не съумя да задържи преднината си до края, когато словенците завоюваха четири следващи разигравания и поведоха за първи път в мача при 24:22. Те затвориха частта с обсада на Ален Пайенк, а вторият гейм се разви по противопоставен метод. Този път домакините водеха играта и първи стигнаха до късмет за затваряне на частта, само че Полша отговори с три следващи точки за 26:24.

Световните първенци се съпротивяваха ловко до 6:6 в третия гейм, само че от този миг нататък всичко бе Словения. Домакините заиграха съвършено на обсада и водени от капитана Тине Урнаут (седем точки за частта, в това число победната) стигнаха до 25:22.

Последната част бе относително равностойна и стигна до 22:22, когато Урнаут направи забележителна забивка и я поддържа с ас, с цел да обезпечи мачбол за словенците. Два сбъркани сервиса по-късно те стигнаха до 25:23 и по този метод си осигуриха място на финала в Париж.

Полякът Вилфредо Леон бе най-хубав атакуващ състезател в мача с 22 точки, измежду които четири аса. Тине Урнаут приключи с 18 точки за словенците, които имат един изгубен край в историята си. Това се случи след 0:3 против Франция през 2015-а година./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР