Националният отбор по волейбол на България за младежи до 21

...
Националният отбор по волейбол на България за младежи до 21
Коментари Харесай

Младежите завършиха 6-ти на световното по волейбол

Националният тим по волейбол на България за младежи до 21 години приключи на шесто място в крайното класиране на международното състезание, на което страната ни бе уредник дружно с Италия. Тимът на Найден Найденов загуби от Белгия с 1:3 (25:19, 22:25, 20:25, 23:25 ) в последния си мач в италианския град Карбония. 
Националите ни имаха напредък и спад в този мач. Отличен старт, гарниран с цялостна доминация, последван от спад на концентрацията и доста неточности в идващите три елементи. Началото бе впечатляващо. Тимът ни бе събран и съсредоточен. България взе преимущество, резервира темпото и завоюва първия гейм с разлика. Тимът не резервира възхода си. Във втората част функциите се размениха, а българите заиграха ролята на догонващ. Понижи се концентрацията, появиха се пробойни в посрещане.
Белгия стартира с 6:3 и поддържаше преднина през целия гейм. Въпреки всички старания на отбора ни, който във значимия миг понижи до две точки 22:24, до нещо певече не се стигна и съперника изравни 1:1.

След размяната на водачеството в първите две елементи в третия нашите се пропукаха в решителните минути. Играта стартира точка за точка, само че след две следващи неточности на родните представители Белгия взе преимущество - 8:6. Моментът на съмнения продължи и противникът усили разликата на четири точки 11:7. Младите лъвове съумяха да излязат от отрицателната обстановка и изравниха при 13:13. При следващото тъждество 19:19, загуба на централизация, неточности и неправилни решения в нашия отбор докара до три точки преднина за белгийците 22:19. Разликата бе задоволителна. Белгия наложи волята си като поведе с 2:1. Селекционерът Найденов потърси смяна в играта посредством смени. В четвъртата част на полето като диагонал стартира Денис Карягин, на поста разпределител влезе Любослав Телкийски, а в центъра се появи Любчо Янков. За момента рокадите не донесоха нужния резултат, като белгийците поведоха с 5:1 и 7:2. Постепенно волейболистите ни откриха правилния път. Отбелязаха напредък и направиха поврат, като даже поведоха със 17:16. Развоят продължи равностойно, само че напрежението бе повече в нашия лагер, защото отборът ни игра за оставане в мача. Белгия сподели повече резистентност и завоюва гейма, а с това и крайната победа.

Шампион на Световното състезание за мъже под 21 години стана отборът на Италия, който победи на личен терен. На финала " Скаудра адзура " победи Русия с 3:0 (25:19, 25:22, 25:20). Тимът на Полша приключи с бронзовите оценки откакто победи Аржентина с 3:0 (25:16, 25:14, 25:19) в разногласието за третото място.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР