Националният отбор по волейбол на България сложи край на серията

...
Националният отбор по волейбол на България сложи край на серията
Коментари Харесай

Волейболистите прекъснаха черната серия с обрат срещу Франция

Националният тим по волейбол на България постави завършек на серията си от четири следващи загуби в Лигата на нациите с впечатляващ поврат и победа над Франция с 3:2 (18:25, 22:25, 25:21, 25:22, 15:11) в третия си мач в Нингбо, Китай.

След като записаха провали от домакините от Китай и международните първенци Полша в предходните два дни, през днешния ден “лъвовете ” демонстрираха темперамент, с цел да запишат триумф против мощния отбор на Франция. “Петлите ” започнаха решително срещата и дадоха единствено 18 точки на противника си в първия гейм, а втората част също отиде на сметката на Франция след 25:22. Възпитаниците на Силвано Пранди съумяха да се вдигнат от тежката обстановка и да вземат третия гейм на 21 точки, а след 25:22 в четвъртата част се стигна до тайбрек. В него България се наложи с 15:11 и записа втората си победа в тазгодишното издание на конкуренцията.

Най-резултатен за България бе посрещачът Розалин Пенчев с 18 точки, а Светослав Гоцев и Николай Пенчев осъществиха по 12 точки. Родните национали се показаха доста мощно на обсада през днешния ден, като стигнаха до 15 точки от блок против единствено шест за Франция.

По този метод България към този момент има две победи и четири загуби в Лигата на нациите, а присъединяване на нашите продължава идната седмица във Варна дружно с тимовете на Австралия, Италия и Япония. Мачовете в морската ни столица ще се проведат от петък до неделя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР