Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина отново е

...
Националният отбор по футбол на Босна и Херцеговина отново е
Коментари Харесай

Мехо Кодро беше уволнен като национален селекционер по футбол на Босна и Херцеговина

Националният тим по футбол на Босна и Херцеговина още веднъж е без селекционер, откакто късно нощес беше уволнен и Мехо Кодро, оповестиха медиите в страната. Този процес на събитията се очакваше от 10 дни, само че през днешния ден управата на локалната федерация (НСБИХ) е изпратила известие до медиите.

Кодро е показал отчет за работата си и резултатите за последните две Европейски квалификации против Лихтенщайн и Исландия, само че изпълкомът на централата не го е приел.

Има точка в контракта на всеки селекционер, че в случай че изпълнителният орган на футболната централа не одобри отчета на селекционера, той се приключва едностранно.

" Комисията по изключителни обстановки към футболния съюз на Босна и Херцеговина взе единомислещо решение да постави завършек на договора с сегашния селекционер на А тима ", се споделя в мнението.

56-годишният Мехо Кодро пое тима от Фарук Хаджибегич, който пък изненадващо пое работата от Ивайло Петев след Нова година. При Хаджибегич обаче резултатите бяха пагубни и той беше уволнен напролет. На 3 август Кодро пое работата за своя втори интервал на поста. При него босненците надделяха Лихтенщайн с 2:1 и паднаха с 0:1 при гостуването на Исландия.

Очакванията са идващият ментор да е Вахид Халилходжич. Следващите мачове на Босна и Херцеговина от квалификациите за ЕВРО 2004 са на 16 и 19 октомври против Лихтенщайн във Вадуц и против Португалия в Зеница. Босна и Херцеговина обаче има най-малко обезпечен бараж за европейското, дело на Ивайло Петев поради успеха му в групата за Лига на Нациите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР