Националният отбор на Италия по футбол ще пропусне второ поредно

...
Националният отбор на Италия по футбол ще пропусне второ поредно
Коментари Харесай

В Италия: Десподов и Илиев сред виновниците да пропуснем Световното

Националният тим на Италия по футбол ще пропусне второ следващо Световно първенсто, откакто в четвъртък вечерта позволи фрапантен загуба от Северна Македония и то посред Палермо.
„ Адзурите “ държаха ориста си в свои ръце по време на квалификациите, само че позволиха някои много основни неточности и по този начин актуалният европейски няма да върви на Мондиала в Катар в края на тази календарна година.

Италианското издание „ Football-italia “ направи самобитно ревю на някои от по-фрапантните неточности на тима. Сред тях най-голямо внимание се обръща на пропуснатите дузпи от Жоржиньо в двата мача против Швейцария. Голът на Атанас Илиев против Италия за равенството 1:1 на „ Артемио Франки “ също е считан за един от моментите, които са провалили селекцията на Роберто Манчини.

Италия 1:1 България - Флоренци

Септември 2021 година, първи мач за Италия след извоюваната европейска купа. Федерико Киеза изведе „ адзурите “ напред в резултата в 16-ата минута, само че Атанас Илиев изравни преди почивката. Българите се възползваха от неточност в отбраната на Алесандро Флоренци, която проправи пътя на Кирил Десподов, който асистира на Илиев.

Швейцария 0:0 Италия - Берарди и Жоржиньо

3 дни по-късно Италия гостува на Швейцария в мач, приключил при нулево тъждество. Преди грешката на Жоржиньо през второто полувреме, Доменико Берарди пропиля страховит късмет в наказателното поле. Той не съумя да се разпише, откакто получи съвършено подаване от Мануел Локатели. Ситуацията беше по-лесна от това да изпълниш дузпа, само че Ян Зомер съумя да откаже крилото на Сасуоло, преди да избави 11-метровия углавен удар на Жоржиньо.

Италия 1:1 Швейцария - Барела и Жоржиньо

Два месеца по-късно (12 ноември) „ адзурите “ одобриха Швейцария на „ Олимпико “ в Рим. Техният вратар Зомер още веднъж имаше решаваща роля. Италия изоставаше в резултата през първото полувреме, само че Джовани Ди Лоренцо изравни преди почивката. Николо Барела имаше късмет да порази противниковата врата няколко минути преди попадението на Ди Лоренцо. След това Жоржиньо пропусна третата си поредна дузпа за Италия през второто полувреме, изпращайки топката над напречната греда.

Италия 0:1 Северна Македония - Берарди

Италия доминираше през целия мач, имаше 32 удара, 5 от които във вратата, до момента в който Северна Македония се нуждаеше единствено от две положения, с цел да означи победния гол. От всички шансове, основани от „ Скуадра адзура “, може би най-хубавият беше този на Берарди, който пресече пас на Столе Димитриевски, само че по някакъв метод не съумя да означи. Той стреля едва към вратата, който беше избавен от вратаря на Северна Македония.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР