Националният отбор на България по волейбол за жени под 19

...
Националният отбор на България по волейбол за жени под 19
Коментари Харесай

Волейболистките до 19 години без шансове за финалната четворка на Балканиадата в Румъния

Националният тим на България по волейбол за дами под 19 години означи втора загуба на Балканиадата в Миовени (Румъния). Воденият от Мила Кьосева отбор отстъпи на домакините с 0:3 гейма (13:25, 23:25, 19:25) във втория си мач от група А и е без извоювана точка.

На старта на шампионата волейболистките записаха също с 0:3.

Така отборът ни загуби шансове за класиране във финалната четворка на конкуренцията.

Румънките преобладаваха напълно в първата и третата част. Още на старта те започнаха с разгромното 8:2 и не оставиха шансове на нашите. Идентично бе и ситуацията в третия гейм, в който домакините поведоха с 17:11. Единствено във втората част България имаше шансове да направи освен това, само че не доближи спортно благополучие. Румъния поведе с 23:20, само че след добър начален удар нашите съумяха да създадат точкова серия и изравниха 23:23. В решителните минути представителките на северната ни съседка резервираха хладнокръвие и не позволиха поврат, като завоюваха гейм с ас. Съперникът завоюва успеха за 77 минути игра.

Александра Пейчева бе най-резултатна за състава ни с 11 точки. За домакините изпълнител стана Стефания Челута със 17 точки.

В последния си мач от група А националките ни срещат Косово. Двубоят е на 12 август от 15:00 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР