Националният отбор на България по волейбол не крие амбициите си

...
Националният отбор на България по волейбол не крие амбициите си
Коментари Харесай

Гергана Димитрова и Лора Китипова: Целим се в купата от Златната лига

Националният тим на България по волейбол не крие упоритостите си да завоюва купата от Европейската златна лига. Това потвърдиха и две от главните ни състезателки – Гергана Димитрова и Лора Китипова.

Мачовете на България от група "В " са в зала „ Колодрума “ в Пловдив. Българките играят против Словакия (4 юни) и Украйна (5 юни). Срещите стартират в 20:30 часа и ще се играят пред почитатели при допускане на 50 % от потенциала на оборудването. Това ще е и първа среща на девойки на треньора Иван Петков с последователите след спирането поради пандемията.

"Българските почитатели доста ни липсваха и аз съм сигурна, че дружно ще имаме мотиви за доста усмивки. Надявам се, когато играем вкъщи, усмивките да са колкото се може повече. Волейболът е изкуство и в случай че хората търсят нови и хубави страсти, каним ги на нашата сцена, с цел да ги споделим дружно. Пловдив е страховит гради и ще е доста хубаво да играем пред родна аудитория “, съобщи Гергана Димитрова.

Мачовете от Златната лига се взимат поради за оформяне на ранглистата, по която ще се направи класирането за Световното състезание.

"Всеки мач е от голяма важност. Всеки гейм, всяка точка. Каним хората да дойдат и да се забавляваме дружно ", добави Димитрова.

Посрещачката изрази вяра още веднъж да вдигнем купата от Златната лига след финалната четворка, на която хазаин е Русе.

"Играли сме в Русе. Хората там са доста отзивчиви и чакам единствено хубави неща. Дай боже да вдигнем още веднъж купата в Златната лига, този път пред българска аудитория ", сподели Гергана.

Тя показа страстите и упованията си за идното Европейско състезание, един от домакините, което още веднъж ще бъде Пловдив.

"Притеснението е огромно, само че това е годината на женския волейбол в България. Надяваме се да стигнем там, където ни е мястото ", сподели Гери.

Лора Китипова неведнъж е изпитвала страстта от мачовете в Колодрума като част от тима на Марица, само че за пръв път женският ни народен тим ще играе пред пловдивските почитатели.

 Лора Китипова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР