Националният отбор на България по ще пропусне участието си на

...
Националният отбор на България по ще пропусне участието си на
Коментари Харесай

Григор Димитров лиши България от участие на ATP Cup

Националният тим на България по ще пропусне присъединяване си на ATP Cup, който ще се организира в Австралия сред 1-и и 9-и януари през 2022-а година. Това стана ясно, откакто най-хубавият български тенисист Григор Димитров е отказал да размества програмата си и е отказал присъединяване на шампионата, който нашите направиха страхотни мачове през 2019-а година.
Именно след отхвърли на Доминик Тийм, който е първа ракета на Австрия, се стигна до отхвърли на тяхната страна и по този метод българите получиха късмет да заемат овакантеното място. Втората ракета на Австрия Денис Новак пък също е в първата 250-ца, което дава право на присъединяване по новия правилник, само че и Новак отхвърли.
След това България влезе в шампионата, само че след диалози с Димитров той е отхвърлил предлагането от ATP Cup и по този метод няма да имаме тим на набиращия известност шампионат.
Мениджърът на Григор – Георги Стоименов, разяснява, че екипът на хасковлията е взел решение всички решения да бъдат взети до 25-и декември, след което няма време да се издават нужните визови документи. Казусът обаче не е подобен, откакто Димитров има виза, както и втората ни ракета Димитър Кузманов, защото и двамата ще вземат участие на разнообразни шампионати в Австралия преди първата конкуренция от Големия шлем за новата година.
За коментар пък бе потърсен вицепрезидентът на БФТенис - Рангел Марков, който се изрече сериозно към Григор Димитров за взетото от негово решение:
" Първо - би трябвало да е ясно, че федерацията не е страна в този развой с поканата към тенисистите. ATP държи връзка със съответните първи ракети на страните, тъй като точно по техния рейтинг се прави и разпределението - съобщи Марков. - Но би трябвало доста да съжаляваме за обстановката. Защото се оказва, че виза има и Адриан Андреев и плоското пояснение, че играчите нямат визи, не е правилно. Жалкото е, че за следващ път Григор обръща тил - и на България и най-много на тези момчета, които имат голяма потребност от този шампионат. За Мико Кузманов и Адриан единствено това, че ще играят с топтенисистите непосредствено ги праща в друга орбита. Включително и финансова, което за тях е извънредно значимо. "
" Изпуска се една опция да се показа България, изключително след отличния дебют в шампионата през 2019 година Да, в този момент групата е доста сложна (б.р. - с Русия, Австралия и Италия), и в случай че са създали тази преценка, че няма да може да се повтори 2019-а, не е добре. Но си заслужава да играеш за България - добави Марков. - Много тъпо за останалите момчета. Те имат голяма нужда да играят такива срещи и няма да имат тази опция. А и към този момент имаме в България няколко генерации млади тенисисти - деца, израснали с фантазията да са Григор, които не могат да се допрян нито веднъж до него - той веднъж не е пристигнал да удари няколко топки с младите. Да, това, което е постигнал в тениса, е доста огромно. Но в случай че най-малко малко не го съобщи на тези след него, какъв е смисълът. Джокович, да вземем за пример, непрестанно оказва помощ и поддържа младите сръбски тенисисти. Затова те са толкоз напред в ранглистите, а нито са по-добри, нито са по-талантливи от нашите. Явно е въпрос на отношение - и към страната, и към останалите играчи тук, и към идващите генерации тенисисти ", разяснява Марков пред Сега.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР