Националният отбор на България по художествена гимнастика използва деня, за

...
Националният отбор на България по художествена гимнастика използва деня, за
Коментари Харесай

"Златните" казаха "Довиждане" на Япония с хорo и песни

Националният тим на България по художествена гимнастика употребява деня, с цел да си вземе " Довиждане " с Япония. В страната на изгряващото слънце родният отбор стъпи на олимпийския връх за първи път, поставяйки завършек на съветската доминация в този спорт.

Днес българската делегация напусна олимпийското село и се насочи към обвързвания с Токио град Ичикава, където организира видеосреща с възпитаници от локалните учебни заведения.

Момичетата бяха посрещнати от кмета на града и гора от хиляди ръчно рисувани флагове с ликовете на българските гимнастички, с българското знаме, доста поздравления и овации за играта и извоюваната купа. Имаше и особено завършени красиви саксии с цветя, локални медии снимаха, а най-после домакините подариха на всеки един от нашата делегация сувенири за спомен.
View this post on Instagram

View this post on Instagram

След това Мураяма също изпрати своите любимки с голяма любов, въпреки и виртуално. Грациите извиха кръшно хоро, което снимаха и разгласиха в обществените мрежи.

" Една незабравима среща, въпреки и виртуална, с общителните ни домакини от ROSE CAMP в град Мураяма! Мураяма, който беше хазаин на всичките подготвителни лагери на нашите девойки и беше същински дом, а хората там второ семейство за всички наши грации за по 20 дни четири години! "

" Припомняме, че през 2017 година публично бе подписан контракт сред БФХГ в лицето на президента Илиана Раева и кмета на град Мураяма. Той включваше всяка година лагери на националните тимове до олимпийските игри в Токио в границите на 20 дни, с цялостно застраховане, в това число и самолетните билети за 24 души всяка година. Подписването на контракта се реализира сред БФХГ, в лицето на президента Илиана Раева, и Кацухико Ягучи, началник на отдел " Образование за цялостен живот ", както и отговорник за събитията, свързани с Олимпиадата в Токио към общината на град Мураяма. "

" И през всичките няколко лагера тези гостоприемни, човечни и общителни хора правеха по този начин, че безусловно нищо да не липсва на нашите девойки и те да се усещат в действителност вкъщи си. Японските домакини споделиха, че усещат всички от нашия лагер като свои деца и внуци! Толкова поддръжка, любов и топлота получихме от тези прелестни хора, че в действителност е доста мъчно да се опише с думи! Хората се бяха научили да споделят доста български думи, пееха български песни и играеха наши обичайни танци! "

" Виртуалната среща завърши с едно кръшно прочувствено хоро под звуците на " Бяла роза ", на което се хванаха всички от нашата делегация, а японските ни другари ги приветстваха от разстояние! Тежки бяха рестрикциите на тази Олимпиада във връзка с COVID-19, само че все пак животът победи! Надеждата за бъдещето се оказа доста по-голяма от компликациите на днешното време! Срещата приключи с прочувствено мятане на цветни конфети, доста смях и закачки, тъй като шампионките упражняват, играят, само че и се забавлят! " , написаха от родната федерация.

А девойките от националния тим напуснаха олимпийското село с тематична ария - We Are The Champions на " Queen ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР