Националният отбор на България по баскетбол за мъже загуби със

...
Националният отбор на България по баскетбол за мъже загуби със
Коментари Харесай

Кош в последната секунда попари България в Сараево

Националният тим на България по баскетбол за мъже загуби със 73:76 (18:19, 18:21, 26:18, 11:18) като посетител на Босна и Херцеговина в последния си мач от група " F " на международните квалификации по баскетбол за мъже.

Селекцията на Росен Барчовски бе попарена 1.3 секунди преди края, когато Джанан Муса от тройката вкара победния панер за босненците. С това той провали разновидността за продължение, в което България можеше да търси победи и вероятно класиране за идната фаза на квалификациите. Към втория стадий не престават Литва с 5 победи и загуба, Чехия и Босна и Херцеговина с индикатори от по 3 победи и 3 загуби, до момента в който България завършва с един триумф и пет провали.

България игра в мача в Сараево без двама от главните си баскетболисти - крилото Александър Везенков и гардът Станимир Маринов, които пропуснаха срещата поради контузии. Друг основен състезател - крилото Йордан Минчев, пък напусна игра при започване на второто полувреме поради нелепа травма.

Въпреки мощното обезкървяване, отборът на България сподели доста добра игра, а страхотната пукотевица от тройката, най-много в третата четвърт, даде очаквания, че България може да сътвори чудото и да завоюва мача с нужните 10 точки.

До полувремето Босна и Херцеговина имаше най-малък задатък от 40:36, само че " горещата ръка " на Дий Бост от далечно разстояние разреши на България да обърне и да поведе с 60:55.

Преди последните 10 минути " лъвовете " водеха с 62:58, само че още при започване на заключителната четвърт домакините триумфа да изравнят. Играта стартира да се води панер за панер, като и двата тима изглеждаха отпаднали физически в края и пропускаха доста отворени стрелби.

Ключовият миг пристигна 12 секунди преди края, когато Джанан Муса бе фаулиран от Димитър Димитров. Звездата на домакините застана на наказателната линия при резултат 73:73, само че пропусна и двата си изстрела. Въпреки това обаче босненците се пребориха за отскочилата топка и тя още веднъж попадна у Муса, който с точна пукотевица от тройката донесе триумфа на отбора си.

Дий Бост бе най-резултатен за България с 24 точки. Капитанът Чавдар Костов прибави 15 точки, а с 14 приключи Димитър Димитров.

За босненци Миралем Халилович приключи с 16 точки, Александър Лазич приключи с 14, а героят Муса завърши с 13.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР