Националният отбор на България по баскетбол за мъже претърпя поражение

...
Националният отбор на България по баскетбол за мъже претърпя поражение
Коментари Харесай

България загуби първата си евроквалификация в гостуването на Швеция

Националният тим на България по баскетбол за мъже претърпя проваляне от Швеция със 70:84 (22:29, 21:21, 12:12, 15:22) като посетител в Гьотеборг в първи мач от група D на квалификациите за европейското състезание през 2025 година.

В другата среща от групата един против различен играят международният първенец Германия и Черна гора.

Селекционерът Росен Барчовски избра в титулярната петица Христо Захариев, Павлин Иванов, натурализирания гард Коди Милър-Макинтайър, Йордан Минчев и Константин Костдинов.

Домакините от Швеция поеха самодейността първоначално и водеха през цялата първа част, която завършиха с задатък от 7 точки - 29:22.

Националите останаха догонващи в резултата, само че с точни стрелби на Павлин Иванов, Коди Милър-Макинтайър и тройка на Иван Алипиев се приближиха на 3 точки при 36:39 в средата на втората четвърт. Минута по-късно Милър-Макинтайър вкара два наказателни удара и още веднъж съкрати дистанцията до 3 точки при 39:42, само че в оставащото време до почивката шведите отново дръпнаха и след 20 минути игра България изоставаше с 43:50.

Швеция се възползва от множеството неточности, които българският отбор позволи през първото полувреме и имаше предимство в подкошето. За България огъня поддържаше Коди Милър-Макинтайър, който натрупа 17 точки до почивката.

Домакините поддържаха преднината си и след паузата, а в средата на третата част Тобиас Борг осъществя тройка за задатък от 11 точки при 60:49. Добри изяви на Андрей Иванов и Иван Алипиев разрешиха на България да стопи част от пасива си до 54:60. Христо Захариев се разписа един път от наказателната линия за 55:60 при оставащи две минути от третия интервал, който завърши с закъснение от 55:62 за българите.

И в последната четвърт националите не успяваха да се опълчват задоволително дейно на баскетболистите на Швеция, които в самия край затвориха мача с най-голямата си преднина в дуела от 14 точки, закрепени след точна пукотевица от далечна отдалеченост на Дензел Андерсон.

Американецът с български паспорт Коди Милър-Макинтайър означи 21 точки, от които единствено 17 през първото полувреме, а 18 добави Христо Захариев.

За Швеция най-резултатен бе Мелвин Панцар с 16 точки.

В идващия си мач от евроквалификациите националите посрещат Германия в първото си домакинство в неделя (25 февруари) от 17:00 часа в " Арена Ботевград ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР