Националният отбор на България изостава с 0-1 срещу тима на

...
Националният отбор на България изостава с 0-1 срещу тима на
Коментари Харесай

Гърция поведе срещу България в дебюта на "Юнайтед къп"

Националният тим на България изостава с 0-1 против отбора на Гърция след първата среща от дуела в група А на новия шампионат по тенис за смесени сформира - " Юнайтед къп " в Австралия (29 декември - 8 януари). В откриващия мач на сингъл сред вторите женски ракети Изабелла Шиникова отстъпи с 6:3, 4:6, 1:6 пред Деспина Папамихаил след 2:19 ч. игра на корт " RAC Арина " в Пърт.

31-годишната софиянка имаше задатък от сет и пробив, само че редица физически проблеми ѝ попречиха да затвърди преимуществото си. Шиникова няколко пъти изиска медицински таймаут поради крампи в краката, само че все пак продължи да се бори. Изабелла поведе с брейк и в решаващия сет, само че това се оказа последният извоюван от нея гейм в мача.

Във втория сингъл за деня един против различен се изправят звездите на двете страни - Стефанос Циципас и Григор Димитров, който е играещ капитан на българския отбор. Суперсблъсъкът сред международния №4 и някогашния №3 се излъчва директно по платения ТВ канал " Макс спорт 1 ".

Двубоят сред Гърция и България ще бъде завършен на следващия ден с още две срещи на сингъл - сред първите ракети при дамите Мария Сакари и Виктория Томова и сред вторите при мъжете Михаил Перволаракис и Димитър Кузманов, и една на смесени двойки - Сакари/Циципас против Томова/Димитров.

В група А е също и тимът на Белгия, предвождан от Давид Гофен и Елизе Мертенс. Мачът на нашите тенисисти против тях ще се организира на 31 декември и 1 януари, а срещата сред белгийците и гърците е на 2-3 януари. Крайният победител в потока ще се класира за финала в Пърт, където ще срещне първия от група F (Франция, Хърватия, Аржентина).

В първото издание на " Юнайтед къп " вземат участие общо 18 тима, разграничени в шест групи по три. За 1/2-финалите в Сидни ще се класират първенците в трите града домакини (Пърт, Бризбейн, Сидни) плюс идващият най-добре представител се състав.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР