Националният оперативен щаб предвижда налагане на локални мерки за ограничаване

...
Националният оперативен щаб предвижда налагане на локални мерки за ограничаване
Коментари Харесай

Щабът препоръча локални мерки по региони за ограничаване на Covid-19 у нас

Националният действен щаб планува налагане на местни ограничения за ограничение на разпространяването на Covid-19 в България. Причината за това е огромната разлика в заболеваемостта в обособените области. Това заяви здравният министър проф.Костадин Ангелов на постоянния брифинг.

Местният щаб в Бургас е взел решение от през днешния ден да бъде спрян плановия банкет в лечебните заведения. Подкрепяме тази мярка и предлагаме тя да бъде приложена в областите с висока заболеваемост, като Кюстендил, Враца, Плевен и София, сподели основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той посочи, че за София не е наложително мярката да се ползва за всички лечебни заведения, а единствено за някои.

Заболеваемостта у нас от ковид през последните седмици се усилва, само че се следи индикатора брой новозаразени към излекувани. Данните демонстрират, че в случай че предходната седмица съотношението е било 3: 1, то тази седмица е 2:1, сподели проф. Ангелов.

„ Очевидно обстановката в страната се дължи на циркулирането на новия вид на вируса – така наречен английски вид. Виждате, че увеличението на случаите се дължи и на ограниченията, които бяха досега. Но освен на тях, а и на високото равнище на заразяване “, сподели здравният министър.

Към момента заболеваемостта от ковид у нас е 285 души на 100 000 население. Това ни отрежда 18-то място в Европейския съюз и 5-то на Балканите, сподели доцент Ангел Кунчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР