Националният омбудсман Мая Манолова ще атакува формирането на цената на

...
Националният омбудсман Мая Манолова ще атакува формирането на цената на
Коментари Харесай

Мая Манолова ще атакува формирането на цената на водата в КС

Националният омбудсман Мая Манолова ще нападна образуването на цената на водата в Конституционния съд. Това съобщи тя по време на полемика в Шумен, в която участваха представители на КЕВР, районното министерство, Българската асоциация по водите, локалната власт и жители.

Шумен
 © Българска телеграфна агенция
Според Мая Манолова, промяната във водния бранш се изчерпва единствено с повишение на цените, само че нито качеството на услугата се усъвършенства, нито течовете в мрежата понижават, нито стават по-ефективни вложенията. По думите ѝ, това нарушава главно човешко право - правото на достъп до вода. Тя ща упорства за точно установяване на обществената търпимост на цената на водата, лицензиране на ВиК сдруженията, което ще увеличи контрола върху работата им.
Мая Манолова, народен омбудсман: Ще нападам образуването на цените във В и К бранша и по съответно така наречен единна цена, която натоварва най-вече най-бедните български жители, които живеят в дребните обитаеми места, където най-често е гравитачно водоснабдяването, с което те действително спонсорират малко по-заможните а заедно всички български жители спонсорират ВиК-дружествата, което е незаслужено, не е почтено, което би трябвало да бъде прекъснато.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР