Националният ни отбор по волейбол увисна за Олимпиадата в Токио

...
Националният ни отбор по волейбол увисна за Олимпиадата в Токио
Коментари Харесай

Малшанс срещу Бразилия

Националният ни тим по волейбол увисна за Олимпиадата в Токио 2020. " Лъвовете " пропуснаха мачбол против Бразилия и в последна сметка позволиха цялостен поврат от 2:0 до 2:3 гейма (23, 19, -30, -16, -11) в решаващия конфликт във Варна. Пред 6500 фенове в Двореца на културата и спорта нашите решително взеха първите две елементи, а в третата се стигна до 23:23. Впоследствие те пропуснаха да затворят мача, откакто при 26:25 звездата ни Цветан Соколов пропусна да накаже олимпийските първенци и след доста оспорвана борба " Селесао " съумя да измъкне гейма, с което безусловно пречупи нашите. Те позволиха небрежно геймовете да бъдат изравнени, а в тайбрека бразилците разрешиха на българите единствено да ги приближат до 8:9, само че финалният им взлом се оказа непостижим за нашите. Те безусловно изгубиха извоюван мач и изтърваха най-лесната квота. Роля изигра и травмата в глезена на Тодор Скримов, който напусна терена още при започване на втория гейм откакто се приземи върху крайници на противник. Така финансовата инжекция, която направи държавното управление, не даде резултат. Миналата година страната подсигури $250 000, с цел да вземе федерацията семейството. Нашите ще имат още един късмет в континенталната подготовка през януари. Тогава те ще спорят за едно място с Франция, Сърбия, Белгия, Холандия, Словения, Финландия и евентуално Естония. Участие в Игрите си осигуриха Съединени американски щати, Русия, Полша, Италия, Аржентина, Бразилия и домакините от Япония.

" Не успяхме да поддържаме равнището от първите две елементи, в третата част допуснахме неточности, Бразилия съумя да завоюва мача. Със сигурност надвива горчивината. Ще е доста мъчно да се класираме за Олимпиадата, в този момент имахме страховит късмет, само че не съумяхме да го материализираме. Важното нещо е да се подобряваме като показване, да забележим къде не сме се показали на равнище, би трябвало да подобрим. В някои индикатори бяхме по-добри от един от най-хубавите три отбора в света, само че остава горчивината от провалянето. Не съм ясновидец, треньор съм, не мога да кажа съответни прогнози. Докато от федерацията считат, че съм необходим, съм тук ", сподели италианският ментор на нашите Силвано Пранди.

" Класирането ни се изплъзна като хлъзгава риба. Не успяхме да се възползваме от една обстановка в третия гейм, в която трябваше да затворим мача. Бразилия победи и се класира на Олимпиада, а ние можем единствено да приказваме можеше ли, не можеше ли, само че всичко се вижда на игрището, а ние не успяхме да се възползваме от техните неточности ", сподели Соколов. " Лъвовете " не престават подготовка за европейското във Франция, Словения, Белгия и Холандия (12-29 септември). Нашите са в група А в Монпелие с Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР