Националният мъжки отбор по волейбол се измъчи срещу състава на

...
Националният мъжки отбор по волейбол се измъчи срещу състава на
Коментари Харесай

България тръгна с трудна победа над Австрия към Евроволей`21

Националният мъжки тим по волейбол се изтеза против състава на Австрия, само че въпреки всичко започва с победа квалификационния шампионат за европейското състезание през есента - 3:1 (21, -20, 19, 22).

Победата бе предстояща, само че нито бе реализирана елементарно, нито бе чиста с 3:0, както през вчерашния ден си пожела президентът на волейболната ни федерация Любомир Ганев. Напротив - австрийците, които са №25 в международната класация, затрудниха оптимално нашите на дуела в Двореца на спорта " Енербокс " в Хадера (Израел). Те завоюваха елементарно втория гейм, а в четвъртия водеха съвсем до края, когато няколко сервиса на Алекс Грозданов донесоха предимство в резултата за намиращия се девет места по-нагоре в ранглистата български отбор.

Именно Грозданов бе един от най-резултатните за нашия тим, като приключи мача с 15 точки. Повече от него осъществя единствено капитанът Цветан Соколов - 17. Тодор Скримов способства с 12 т., а Мартин Атанасов и Аспарух Аспарухов - с по 10. За тима на Австрия, а и в мача изобщо, най-резултатен бе Никлас Кронталер с 20 т.

След тази победа тимът на България оглави класирането в гр.Б от квалификациите за Евроволей`21 с 3 т. Австрийците, които в първия мач от шампионата в Хадера победиха домакина Израел с 3:0 (25, 23, 20), са втори - също с 3 т., само че със загуба в директния дуел. Израелците са на трето място и точно против тях е идващият мач нашите - на следващия ден от 19 ч.

Квалификационният шампионат в Хадера ще продължи до неделя (17 януари), като тимовете ще играят по два пъти един против различен (по 4 мача на тим). Всички волейболисти и публични лица са настанени в специфична изолирана зона, така наречен " балон ", част от ограниченията против пандемията от ковид.

Само крайният победител в тунира ще се класира за Евроволей 2021, чийто домакини са Полша, Чехия, Естония и Финландия. Програмата планува след утрешния мач с Израел българите да почиват в петък, а в събота и неделя да срещнат двата си противника в гр.Б в същия ред - първо Австрия, а в последния ден Израел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР