Националният изследователски резерват за естуарии Mission-Aransas (НИРЕ) в Тексас обединява

...
Националният изследователски резерват за естуарии Mission-Aransas (НИРЕ) в Тексас обединява
Коментари Харесай

Морски учени намират страховити кукли на брега на тексаски плаж

Националният проучвателен резерват за естуарии Mission-Aransas (НИРЕ) в Тексас сплотява учени и политици към идеята да защитят районната флора, фауна и качеството на водата. Според Houston Chronicle обаче, сега те са заети с нещо по-малко органично – пластмасови кукли, които се появяват мистериозно по брега.

Директорът на резервата, Джейс Тънъл, следи 40-километров сектор по брега на залива на Тексас от северния остров Падре до остров Матагорда. Той е първият измежду сътрудниците си, който вижда играчките – когато намира отрязана глава на кукла през януари 2021 година – и от този момент е разкрил минимум 30 бройки в друго положение.

New York Daily News написа, че Тънъл стартира да разгласява фотоси на куклите във Фейсбук, при което получава мнения на учудване и терзания по отношение на околната среда. Докато петната, драскотините, залепените миди и изчезналите им крака сигурно вършат усещане, Тънъл в никакъв случай няма да не помни първата си находка.

Някой предлага 35 $ за главата на куклата и екипът на Тънъл се съгласява като по-късно подарява сумата на фонд за избавяне на морски костенурки.

От замърсяването и изменението на климата до световното повишаване на морското ниво, международните екосистеми се оказват в смущаваща битка през последните десетилетия. Според НИРЕ Институтът за морски науки на Тексаския университет е основал резервата, с цел да помогне като с уважавани учени, професори и студенти, това изпитание има за цел да ускори районното риболовство посредством съдействие със притежатели на земя, политици и жители.

„ Всеки ден е нещо ново “, сподели Тънъл. „ Точно когато си мислите, че сте намерили всичко, което би могло да се откри по един бряг, изниква нещо ново… Ние в действителност се занимаваме с научна работа, само че куклите са нещо занимателно. “

Експертите настояват, че тези куклите идват от Мексико или други страни от Персийския залив. Като опция, те може просто да падат от кораби в морето. Въпреки че произходът им остава тайнствен, наподобява се появяват на брега на този съответен сектор от плажа заради модела на теченията в залив.

С постоянната поява на кукли, които изпълват дните му, шефът на резервата стартира да качва видео записи на страницата на НИРЕ в YouTube, в които демонстрира местата, където се откриват най-вече кукли, и дава имената на куклите. Едната е наречена „ Чъки “ по кино лентата на ужасите от 1980-те, а друга е наречена „ Русалка “ заради яркорозовата си коса.

„ О, каква страховита кукла “, сподели Тънъл в едно видео. „ Знам, че куп от вас, странници, ще я харесате. Подобни неща ни изкачат тук от самото начало. Вижте това. Барнакли, които й порастват от окото. Уау, може би ще продадем тази в интернет. “

 Barnacles

Барнакли

Въпреки че безкрайните отпадъци от международните океани, засипващи девствените плажове, не са изключително вдъхновяващи, Тънъл и неговите сътрудници вземат успокояващо решение: откакто един от почитателите им в обществените мрежи му заплаща за главата на секс куклата, те вземат решение да запазят всички кукли и да ги продават на търг за набиране на средства всяка година.

Този напор от страховити „ трупове “ също основава и безпределно развлечение в интернет. Потребителите на обществени медии от цялостен ​​свят разясняват своите мисли на страниците на резервата в YouTube и Фейсбук. Един написа: „ Страшно е! И за какво изобщо има толкоз доста кукли в океана? Изпускам ли нещо? “

Друг пък разяснява: „ Тази ​​изглежда щастлива, че са я намерили… не като някои от останалите! “

В последна сметка Тънъл и неговите връстници съумяват да трансфорат тези плашещи находки в нещо положително, и прекарват време по плажовете, които обичат, до момента в който ги търсят.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР