Националният институт за обществено здраве в Румъния съобщи, че през

...
Националният институт за обществено здраве в Румъния съобщи, че през
Коментари Харесай

Над 2800 случая на морбили и три смъртни случая са регистрирани в Румъния през 2023 г.

Националният институт за публично здраве в Румъния заяви, че през 2023 година в страната са били доказани 2805 случая на морбили. Регистрирани са и три смъртни случая вследствие на болестта, показва организация Аджерпрес.

На 6 декември Министерството на здравеопазването на, с цел да направи допустима имунизацията на деца на възраст сред девет и 11 месеца, както и на неимунизираните на фона на обезпокоително повишаване на случаите и огромния брой хоспитализации на инфектирани деца.

Националният институт за публично здраве напомни, че вследствие на морбили са умряли две седеммесечни бебета от окръг Брашов, неподлежащи на имунизация, и 35-годишен мъж от Букурещ, който не е бил имунизиран и е имал съпътстващи болести.

Когато бе оповестена епидемията от морбили, бяха обхванати общо 29 окръга. В края на годината болестта бе доказано в Букурещ и още 34 окръга от общо 41 в Румъния. По последни данни най-засегнати са окръзите Муреш (761 случая), Брашов (657 случая), Букурещ (378 случая), Клуж (201 случая), Гюргево (173 случая) и прилежащия към Букурещ окръг Илфов (124 случая).


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР