Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от
Коментари Харесай

Жълт код за 12 области във вторник, къде ще вали дъжд

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за вторник - 22 март. Предупреждението е за мощен вятър и е в действие за 12 области на страната.

Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в на Национален институт по метеорология и хидрология.

Областите с жълт код са:

Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Добрич и Силистра. Там ще духа мощен север-североизточен вятър с пориви до 22-24 m/s.

Жълт код е разгласен и за Добрич-море и Бургас-море.

Там ще има север-североизточен вятър с пориви 15-20 m/s (7-8 бала по Бофорт). Вълнение на морето 4 бала.

Ето и останалата прогноза за времето:

През нощта облачността ще е раздрана, над множеството региони - незначителна. Ще духа слаб, в източната половина на страната - сдържан северен вятър, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представени от Българска телеграфна агенция.

Минималните температури ще са сред минус 4°С и 1°С, в София - към минус 3°С.

Утре облачността ще се усилва и основно над Южна и Източна България ще е по-често забележителна .

На места в Горнотракийската низина и в планинските региони ще превали дъжд. Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток ще се усили и ще е сдържан, в източната половина от страната - мощен. Максималните температури ще са сред 9°С и 14°С, в София - към 9°С. Атмосферното налягане остава доста по-високо от междинното за март и едва ще се намали.

Черно море

Над Черноморието облачността ще е по-често забележителна и тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан и мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°С-8°С. Температурата на морската вода е към 5°С. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Планините

Над планините облачността ще е забележителна, със слаби превалявания от сняг. Ще духа мощен, по високите и откритите елементи - плевел североизточен вятър. Остава студено с оптималната температура на 1200 метра към минус 3°С, на 2000 метра - към минус 6°С.

Сряда

В сряда облачността ще се раздира и ще понижава до слънчево. Вятърът ще остане от север-североизток, в западната половина от страната ще бъде слаб, на изток - сдържан. Минималните температури ще са сред минус 3°С и 2°С, дневните - най-вече сред 8°С и 13°С.

Четвъртък

В четвъртък вятърът ще е със западна съставния елемент, слаб до сдържан. Ще бъде най-вече слънчево. Минималните температури към момента ще са без особена смяна, а дневните ще доближат 15°С-20°С.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР