Националният иновационен фонд отново набира проекти за безвъзмездно финансиране. Това

...
Коментари Харесай

Националният иновационен фонд отново набира проекти за безвъзмездно финансиране

Националният иновационен фонд още веднъж набира планове за безплатно финансиране. Това е 12-ата конкурсна сесия на фонда, която (подобно на предишните) още веднъж е с бюджет към 5 млн. лева Срокът за кандидатстване е до 10 септември,.
Условия за кандидатстване
Тематичните области, в които би трябвало да попадат плановите оферти, са: Информатика и ИКТ; Мехатроника и чисти технологии; Индустрия за здравословен живот и биотехнологии; Нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености.

Допустим претендент за финансиране е дружество, записано по Търговския закон, или еквивалентно лице по смисъла на законодателството на страна членка на Европейския съюз. Същите условия важат и за позволен сътрудник за осъществяване на план. Партньор може да бъде и организация за научни проучвания и разпространяване на познания от страна членка на Европейски Съюз със статут на юридическо лице.

Максималната стойност на безвъзмездната финансова помощ за един план е до 500 хиляди лева, а срокът за осъществяването му е до 18 месеца. Допустими са разноските за: възнаграждения; обезценка на инструменти/оборудване; материали и консумативи; външни услуги; командировки в чужбина. Подкрепата от фонда не може да надвишава: 50% от допустимите разноски за индустриални научни проучвания и 25% - за пробно развиване.

Финансирането обаче може да бъде увеличено с:
- 10% за междинни предприятия;
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР