Националният дворец на културата в София ще бъде осветен днес

...
Националният дворец на културата в София ще бъде осветен днес
Коментари Харесай

Осветяват НДК в София в розово в кампания за борба с рака на гърдата

Националният замък на културата в София ще бъде осветлен през днешния ден в 19.30 ч. в розово, като по този метод ще бъде сложено началото на акцията за битка с рака на гърдата.

Организатор е екипът на общинската Първа АГ болница „ Света София ". През октомври в мамологичния център на лечебното заведение ще бъдат осъществявани безвъзмездни профилактични прегледи, всеки понеделник от 8 до 12 часа. Желаещите би трябвало да се запишат авансово на телефон 02 44 70 204, като прегледите ще стартират на 4 октомври.

Кметът на София Йорданка Фандъкова акцентира, че болестта е лечимо, намерено в точния момент.

„ Много е значимо през месец октомври - месеца за битка с рака на млечната жлеза, в тази конюнктура, в която всички се тормозим от пандемията, да подчертаем, че пандемията има своя път, своите ограничения, само че не би трябвало да се не помни, че ракът убива, в случай че не е открит в точния момент, в случай че не е лекуван ".

В самодейността с безвъзмездни прегледи се включва и болничното заведение „ Д-р Странски " в Плевен. Прегледите ще се правят в Онкохирургичния кабинет, във вторник и петък, във времето от 12.00 до 14.00 часа.

Включват се и експертите от болница „ Света Марина " във Варна и болница „ Проф. Д-р Стоян Киркович " в Стара Загора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР