Националният борд по туризъм се обръща към народните представители и

...
Националният борд по туризъм се обръща към народните представители и
Коментари Харесай

Националният борд по туризъм настоява за актуализиране на бюджета

Националният ръб по туризъм се обръща към народните представители и политическите сили в Народното събрание за отговорност и актуализация на бюджета на страната.

Туризмът е най-пострадалият бранш от международната пандемия на COVID-19 и са нужни средства за подпомагането на българските хотели, заведения, туроператори, екскурзоводи и самолетни компании. Бизнесът има потребност от поддръжката на страната по мярката 60/40 и за гарантиране на заемите. Изпълнителният шеф на НБТ доктор Полина Карастоянова съобщи, че държавната помощ е нужна за сектора, изключително при новата вълна на пандемията.

“Нашият апел е за неотложно започване на работа по актуализирането на бюджета на България за 2021 година.Ако остане неактуализиран, това ще провали жизненоважни ограничения за бизнеса и ще докара докатастрофални последствия и банкрути “, акцентира Карастоянова.

Възникването на политическа и финансова неустойчивост не е в полза на стопанската система на страната, нито на предприятията и бизнесмените, нито на наетите служащи и експерти. От продължаващата COVID-19 рецесия не страда единствено туризмът и превозът, работата на които беше прекратявана на няколко пъти с административни заповеди. Покритието на отрицателното влияние на пандемичната рецесия е доста по-голямо и широкообхватно измежду всички браншове.

В случай на прекъсване на държавната поддръжка (мерките от вида на мярката 60/40) измежду по-малките предприятия ще стартира вълна от прекратявания на работа и затваряне.По-големите предприятия ще устоят прекосили още най-много към два месеца, като от края на месец септември и при тях ще се надигне вълната на затварянията. В случай на колапс е доста евентуално да станем очевидци на огромен скок на безработицата и банкрути на компании. България няма потребност от сходна обстановка сега!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР