Националният антитерористичен комитет на Русия нарече убийството на известния блогър

...
Националният антитерористичен комитет на Русия нарече убийството на известния блогър
Коментари Харесай

Русия: Убийството на блогъра Владлен Татарски е терористичен акт, организиран от украинските специални служби

Националният антитерористичен комитет на Русия назова убийството на известния блогър и боен сътрудник Владлен Татарски " терористичен акт ", проведен от украинските специфични служби.

Според антитерористичния комитет, чийто ръководител е шефът на Федералната работа за сигурност Александър Бортников, към осъществяването на закононарушението са били привлечени сътрудници, които сътрудничат с учредения от опозиционера Алексей Навални " Фонд за битка с корупцията ". Властите са оповестили организацията за екстремистка и не разрешиха активността й на територията на Русия.

По-рано от Следствения комитет оповестиха, че са задържали в жилището  ѝ в Петербург обвинената за убийството на Татарски Даря Трепова.

Предполага се, че тя му е подарила статуетката, в която е била скрита самоделната бомба с мощ 200 грама тротилов еквивалент. Експлозията избухна през вчерашния ден следобяд в кафенето " Street food bar " в центъра на Петербург по време на креативна вечер на Татарски. Заведението е благосъстоятелност на създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

Владлен Татарски, чието същинско име е Максим Фомин, беше един от най-яростните поддръжници и пропагандатори на съветското военно навлизане в Украйна, оповестява БНР. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР