Националния статистически институт (НСИ) намали прогнозата за Брутния вътрешен продукт

...
Националния статистически институт (НСИ) намали прогнозата за Брутния вътрешен продукт
Коментари Харесай

НСИ намали прогнозата за икономическия растеж на 3.1%

Националния статистически институт (НСИ) понижи прогнозата за Брутния вътрешен артикул (БВП) от 3.5 на 100 на 3.1 на 100 за четвъртото тримесечие на 2019 година

Коригираните данни идват след рецензия от страна на опозицията от Българска социалистическа партия в Народното събрание за данните и подозрения изказани от страна на икономисти.

През четвъртото тримесечие на 2019 година Брутният вътрешен продукт възлиза на 32 682 млн.лв., или бележи напредък от 3.1% в съпоставяне със съответното тримесечие на миналата година, заяви ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски на конференция.

Преди две седмици Националната статистика оповести, че чака растеж на Брутният вътрешен продукт на годишна база в размер на 3.5%. Това са били експресни данни, които в този момент са преизчислени, обясниха от Национален статистически институт.

Създадената от браншовете на националната стопанска система брутна добавена стойност през четвъртото тримесечие на 2019 година възлиза на 28 359 млн. лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР