Националните награди за сценични изкуства Икар ще бъдат връчени тази

...
Националните награди за сценични изкуства Икар ще бъдат връчени тази
Коментари Харесай

Връчват наградите "Икар" тази вечер

Националните награди за театрални изкуства " Икар " ще бъдат връчени довечера. Церемонията ще е в Народния спектакъл " Иван Вазов ". Съюзът на артистите у нас дава оценките от 1974 година постоянно на днешния 27 март – международния ден на театъра. Антон Радичев ще получи статуетката за извънреден принос към българския спектакъл.

Водещ на церемонията довечера ще е артиста Филип Аврамов, а в нея ще вземат участие група Cinga manga funk, дамата каучук – Сирма Добрева и натрупа Канетикс.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев разгласи, че мотото на тазгодишните награди е „ Изберете театъра “:

" Това са в действителност най-чаканите театрални награди в България. Смея да настоявам най-чаканите, тъй като всяка година нервността към това, кой ще получи премията " Икар " става все по-голяма ".

Една от най-оспорваните категории ще е водеща мъжка роля. За " Икар " -а ще се борят Владимир Пенев, Деян Донков и Иван Юруков. При дамите надпреварата е сред Албена Ставрева, Светлана Янчева и Станка Калчева, а за постановка предложенията са за словенеца Йерней Лоренци за „ Орфей “ в Народния спектакъл, Маргарита Младенова за „ О, щастливи дни “ от Бекет в „ Сфумато “ и Стайко Мурджев за „ Солунските съзаклятници “ в пловдивския спектакъл.

Някои от носителите на премиите " Икар " към този момент са известни – статуетката за чест и достолепие ще бъде дадена на актрисата Мария Стефанова, а Теодоси Спасов ще бъде отличен за международното си турне от гилдията на музикалните актьори.

БНР подкасти: Фактор Големите Големите
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР