Националната здравноосигурителна каса вече не заплаща COVID пътеката на болници

...
Националната здравноосигурителна каса вече не заплаща COVID пътеката на болници
Коментари Харесай

Проф. Петров: Трябва да лекуваме COVID пациенти със собствени средства, или да ги връщаме

Националната здравноосигурителна каса към този момент не заплаща Коронавирус пътеката на лечебни заведения без интензивно поделение. Това заяви пред TrafficNews шефът на МБАЛ " Св. Мина " проф. Петър Петров. Промяната е от 1 април, след отпадане на изключителната епидемиологична конюнктура.

„ Въпреки това сега ние имаме Коронавирус пациенти и не престават да идват и нова. Заболеваемостта в страната не е нулева”, алармира проф. Петров.

Сега общинската болница ще би трябвало със лични средства да финансира лекуването на болните. И е изправена пред алтернативата или да връща пациенти, или да ги насочва към Отделението по инфекциозни заболявания към УМБАЛ „ Св. Георги”.

Цялото изявление по тематиката вижте във видеото:



Припомняме, че след понижаване на случаите пловдивските лечебни заведения започнаха да закриват Коронавирус отделения. Все още в 17 лечебни заведения одобряват пациенти с ковид, само че за последната седмица леглата в тях са понижени с 14%, демонстрират последните данни на Националната здравноосигурителна каса. Така лечебните заведения разполагат с 460 Коронавирус кревати, от които заети са 208.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР