Националната служба за спестявания на заетите във Великобритания (NEST) прекрати

...
Националната служба за спестявания на заетите във Великобритания (NEST) прекрати
Коментари Харесай

IT компания с голям офис у нас загуби важен клиент на Острова, очакват се съкращения

Националната работа за спестявания на заетите във Англия (NEST) приключи връзките си с френската компания за IT услуги Atos след едвам 2 години взаимна работа по контракт, който можеше да продължи цели 18 години и по този начин да донесе на компанията 1,5 млн. паунда, оповестява The Register.

Загубата на значимия клиент може да докара до съкращаването на 1000 чиновници на Atos във Англия и Индия. Компанията има огромен офис и в България с над 1000 заети.
 Atos, за която работят над 1500 българи, продава част от бизнеса си
Френски колос, за който работят над 1500 българи, продава част от бизнеса си

Компанията създаде българския суперкомпютър

Националната работа за спестявания на заетите е държавен пенсионен фонд, който ръководи милиарди. Atos трябваше да сътвори и ръководи разнообразни бизнес процеси, като за задачата се очакваше от компанията да даде програмен продукт, мрежово съоръжение и друга IT инфраструктура. Първоначалният период на контракта беше 10-годишен с опция за 5-годишно удължение и 3-годишен временен интервал.

Според информация на The Register NEST са поискали прекратяването на контракта, откакто от Atos са поискали удължение на периодите по него с претекста, че пенсионният фонд неведнъж е желал промени в последния миг. Сега държавната конструкция ще продължи да работи с различен сътрудник и в това време преразглежда дълготрайните си проекти.

Не е най-хубавият миг за това

Загубата на значимия клиент идва в сложен миг за Atos. Освен всичко друго, това може и да не е последният удар по репутацията и финансите ѝ на Острова - държавната банка National Savings & Investments (NS&I) разгласи през предишния май, че търси IT снабдители за планове за над 750 млн. паунда. Тя е дълготраен клиент на Atos, само че договорът им изтича при започване на идната година.
 Atos отваря у нас световен център за киберсигурност и наема до 300 експерти
Френски колос с €11 милиарда доходи отваря световен център за киберсигурност у нас

Компанията възнамерява да наеме 50 български експерти до края на годината

През юни предходната година акциите на компанията се сринаха с 27%, откакто стана ясно, че растящият бизнес в региона на киберсигурността и огромните размери от данни ще бъде обособен. Решението на борда докара до разтърсвания в ръководството, като изпълнителният шеф и финансовият шеф напуснаха постовете си.

Водят се проучвателни диалози за привличането на вложители за миноритарен дял, като се спряга името на Airbus. През септември беше отклонена оферта от 4,2 милиарда евро от софтуерната консултантска компания Onepoint и английския фонд за дялово вложение ICG, които желаеха да закупят точно този бизнес от Atos.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР