„Националната служба за охрана охранява българската държавност и българските държавници

...
„Националната служба за охрана охранява българската държавност и българските държавници
Коментари Харесай

Шефът на НСО обяви какво не трябва да се прави в тази ситуация

„ Националната работа за защита охранява българската държавност и българските държавници - без значение от техните възгледи, техния партиен цвят, без значение от тяхното държание и политика, без значение от отношението на хората към тях и на отношението на политиците и държавниците към хората.


Това е нашата работа “, съобщи началникът на държавната охранителна работа бригаден военачалник Емил Тонев в послание към чиновниците на НСО по случай празника на службата.
На гала в централата на НСО в столицата и в изискванията на противоепидемични ограничавания НСО означи 141 години от основаването си. На закритата гала участваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, управителният състав на НСО, началници на службата през годините, ветерани.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие на чиновниците на НСО отслужи Негово Преосвещенство Мелнишкият свещеник Герасим, Главен секретар на Светия синод на Българската православна черква.

Пред чиновниците на НСО бр. ген. Емил Тонев акцентира, че службата не може да остане настрана от публичните процеси и би трябвало да се приспособява в изискванията на новите провокации.

„ Без воля да променим сами себе си, мъчно ще получим поддръжка извън. Ясно декларирам, че воля за смяна има. Посоката също е ясна - рационализация и вътрешна промяна, нашарване и рационализация на образователния развой, усилване на дисциплината, лоялността и мотивацията на състава.

Ясни и твърди правила при кариерното израстване на сержантския и офицерския състав и не на последно място - одобряване на обществения престиж и възстановяване на обществения облик на Националната работа за защита “, съобщи бр. ген. Тонев в обръщението си.
Началникът на НСО бе безапелационен, че Националната работа за защита има потребност от предвидима правна рамка. „ Добър или неприятен, длъжни сме да съблюдаваме и прилагаме закона, какъвто е и ще продължаваме да го вършим.
Категорично не би трябвало да разрешаваме Националната работа за защита да бъде въвличана в каквато и да е политическа обосновка и ще се разграничаваме остро от всевъзможни опити в тази посока “, акцентира още Емил Тонев.
В обръщението си началникът на НСО открои и достиженията на редовите чиновници на охранителната работа. Четирима от тях бяха отличени с предметни награди за значителен принос, за проявена висока зоркост, професионализъм и експедитивност при осъществяване на служебните отговорности.

„ Имаме мотиви за горделивост. През миналата година наши чиновници избавиха човешки животи. Минахме през не една и две рецесии. Научихме доста уроци “, съобщи още началникът на НСО.

В приветствието си към чиновниците и управлението на НСО президентът Румен Радев съобщи, че службата е подложена на съществени тествания и на открити похищения към целостта и същността ѝ.
„ За тяхното превъзмогване би трябвало ясно осъзнаване и ангажимент на политическата класа в посока на по-добра и съответна на актуалните условия законова рамка, която да почисти дилемите, целите, обсега на деяние, подчинеността и контрола върху НСО “, безапелационен бе президентът.

По думите на Румен Радев, е нужен и безвъзвратен ангажимент на управлението на службата и на всеки чиновник, с цел да може НСО да се модернизира и да бъде на висотата на публичните упования.

„ Това значи ясна визия за развиване, успеваемост в процесите на ръководство, на ресурсно обезпечаване, на модела на управление, неприкритост на връзката, с цел да се подсигурява бистрота в активността на службата и високо доверие на българското общество “, съобщи президентът.

Президентът Румен Радев сервира венец пред Паметния знак на почтено изпълнителите дълга си чиновници. По мотив празника на НСО, венци бяха положени и от името на ръководителя на Народното събрание, министър-председателя и от кмета на Столична община.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР