Националната служба за охрана (НСО) на България ще бъде домакин

...
Националната служба за охрана (НСО) на България ще бъде домакин
Коментари Харесай

НСО ще бъде домакин на IV конференция на службите за охрана на парламентите от ЕС

Националната работа за защита (НСО) на България ще бъде хазаин на IV конференция на службите за защита на парламентите на страните от Европейския съюз, която ще се организира през първата половина на 2024 година. Това стана ясно на третото издание на форума, което се организира на 13 октомври в Брюксел, Кралство Белгия.

Кандидатурата на българската охранителна работа бе предпочетена пред тази на Върховната рада на Украйна, която взе присъединяване като посетител във форума на представителите на парламентарните институции от Европейски Съюз. Националната работа за защита съставлява България от основаването на формата през 2018 година и семейството на НСО е израз на обичайното доверие, с което държавната охранителна работа се употребява измежду партньорските структури на страните от Европейски Съюз.

Фокус на полемиките бяха провокациите, свързани със сигурността при произвеждането на изборите за национални представители в Европейския парламент, както и поредност от национални избори, които предстоят през 2024 година. Обсъдени бяха въпроси на киберсигурността и противодействието против задграничното въздействие.

Очаква се през 2024 година в София главен акцент да бъде подложен върху провокациите пред сигурността в подтекста на терористичната експанзия против Държавата Израел и продължаващата война в Украйна, както и съдействието сред разследващите, службите за сигурност и полицейските структури при осъществяването на задачи по защита.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР