Националната федерация “Култура“ към призовават всички специалисти от музеите и

...
Националната федерация “Култура“ към призовават всички специалисти от музеите и
Коментари Харесай

Синдикатите призовават музеи и галерии да затворят в знак на протест

Националната федерация “Култура “ към приканват всички експерти от музеите и галериите в България към ефикасни протестни дейности на 22 февруари /вторник/ 2022 година поради обидните, унизителни и недомислени параметри на средствата, планувани за развиване на нашите институти в подготвяния Закон за държавния бюджет за 2022 година

Това декларират от Националната федерация “Култура “ към КТ „ Подкрепа “.

На 22 февруари 2022 година призоваваме всички музеи и галерии в страната да бъдат затворени за гости, приканват от синдиката.

Принудени сме да пристъпим към тези дейности и поради някои недомислени, съгласно нас, изявления на виновни фактори по време на разискванията на плана за бюджет в нашата област.

Фактологията и настроенията към разискванията, както и изявления, някои от които - изцяло непремерени и оскърбителни, ни провокират да зададем няколко въпроса към ръководителя на Народното събрание, президента, премиера, депутатите и министрите.

От синдиката питат биха ли им предложили на практика модел за оцеляване на музеите, галериите и библиотеките, в случай, че нарастването в бюджета за тяхното развиване би било надлежно 5% и 9.2%?

Смятат ли, че тези пари ще им стигнат даже единствено да „ бършат прахуляк “ на работните си места, каквато е явно визията на министър Асен Василев за главните занимания на експертите от тяхната колегия?, питат още от синдиката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР