Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националният съюз на земеделските кооперации

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националният съюз на земеделските кооперации
Коментари Харесай

Земеделци излизат на протестни шествия заради безконтролния внос на зърно от Украйна

Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националният съюз на земеделските кооперации в България провеждат митинги през днешния ден в редица градове.

Недоволството им е подбудено от неналичието на ефикасни дейности от страна на страната за отбрана на българското зърнопроизводство във връзка със засиления и, съгласно тях, безотговорен импорт на зърно от Украйна, както и от изискванията по така наречен европейска " зелена договорка ".

Земеделците декларират и безапелационната си позиция против добива на шистов газ в страната ни.

Земеделците упорстват за възбрана на вноса на зърно и маслодайни култури, третирани със неразрешени за Европейски Съюз препарати.

Бездействието на държавното управление слага пред тестване целия отрасъл и рискува банкрути измежду земеделците, съобщи ръководителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.

" Не можеш да отвориш Европейския съюз като разграден двор, тъй като украинските сътрудници не създават стоката си по регламентите, по които я създават европейските сътрудници. И да престанат да натискат сектора, тъй като той ще почине. "

Недоволството на земеделците е подбудено и от изискванията на " зелената договорка ", която в допълнение оскъпява тяхната продукция и по думите им е неприложима.

" Зелената договорка " би трябвало да бъде изменена, има безумни неща, които са неизпълними към този миг. "

Протестните шествия със земеделска техника се провеждат в градовете Бургас, Враца, Видин, Генерал Тошево, Добрич, Карнобат, Монтана, Пазарджик, Плевен, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Ямбол. Началният час е 11.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР