Националната агенция за приходите (НАП) възнамерява да съкрати над 300

...
Националната агенция за приходите (НАП) възнамерява да съкрати над 300
Коментари Харесай

НАП се готви да съкрати над 300 души

Националната организация за приходите (НАП) има намерение да редуцира над 300 души, работещи в този момент в звеното за действен надзор. За това заяви федералният секретар на федерацията " Търговия, услуги, контролни органи и туризъм " към КТ " Подкрепа " Николай Наков.

В понеделник синдикатът провежда протестно шествие против оповестената във уеб страницата за вътрешна връзка на Национална агенция за приходите мярка, стимулирано с готовност за повишение на прозрачността и успеваемостта.

Предвидено за редуциране е цялото звено " Оперативен надзор " по данни на синдиката, който си изяснява дейностите на управлението на Национална агенция за приходите с повдигнатите в края на март обвинявания против 11 чиновници за подкупи и пране на пари. Според синдикалистите обаче по този начин се хвърля леке върху репутацията на всички, планувани за съкращения, без до този миг виновността на който и да е от тях да е потвърдена.

Наков заяви, че проектът за структурни промени в организацията не е бил координиран със синдикатите, макар че по Закона за държавния чиновник това е трябвало да стане.

След като синдикалистите са писали до премиера Бойко Борисов, те са поканени във вторник на Съвет за обществено партньорство от изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите. Синдикатите са възмутени и от това, че до момента в който се афишират съкращения, други структури на организацията регистрират текучество и дефицит на фрагменти. Наков даде образец със Софийската дирекция " Контрол ", където поради непрекъснатите напускания и липса на претенденти за свободните работни места се командироват чиновници от отдел " Големи данъкоплатци " и по този начин се оголва и това звено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР