Националната администрация по аеронавтика и космос () възложи на Firefly

...
Националната администрация по аеронавтика и космос () възложи на Firefly
Коментари Харесай

НАСА ще изследват условията и ресурсите на лунната повърхност

Националната администрация по аеронавтика и космос () разпореди на Firefly Aerospace в Тексас контракт за доставка на съоръжение до Луната за по-нататъшни научни проучвания там , осведоми ТАСС, съобщи БГНЕС.
" НАСА даде на Firefly Aerospace от град Сedar Park, Тексас, поръчка от почти 93,3 милиона $ за доставка на поредност от 10 проучвателен и софтуерни прототипа на Луната през 2023 година ", се споделя в изказване на организацията. Отбелязва се, че договорът е подписан като част от самодейността за доставка на научно-техническо съоръжение на Луната от частни сътрудници на NASA (Commercial Lunar Payload Services). Тази самодейност, от своя страна, е част от лунната стратегия на Артемида. Устройствата " ще изследват разнообразните условия и запаси на лунната повърхнина " в подготовка за по-нататъшното идване на астронавтите.
 Сред тези мъже и дами са идващите астронавти, които ще летят до Луната (ВИДЕО) Сред тези мъже и дами са идващите астронавти, които ще летят до Луната (ВИДЕО)
НАСА разгласи кои са 18-те астронавти - 9 мъже и 9 дами, които ще преминат подготовка за стратегия " Артемида ". Двама от тях - жена и мъж, щ...
Припомняме, че напролет на 2019 година НАСА разгласи план на лунната стратегия на Артемида, която ще се състои от три стадия. Първият от тях (Артемида 1) планува безпилотен полет на галактическия транспортен съд " Орион ", конфигуриран на ракетата Space Space Launch System (SLS) към Луната и връщането му на Земята. Вторият стадий (Artemis 2) е полет към натурален сателит на Земята с екипаж на борда. В третата фаза на задачата (Artemis 3) НАСА чака да кацне астронавти на Луната през 2024 година и по-късно, да ги изпрати на Марс почти в средата на 2030 година Първият стадий от програмата е плануван за настоящата година, а вторият - за 2023 година
На 16-ти януари се организираха проби на SLS мотори. Четирите мотора работеха по едно и също време за към минута. Очакваше се това да продължи към осем минути. След случая НАСА призна, че проектите за стадиите на Артемида могат да бъдат преразгледани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР