Национална компания БДЖ“ работи в посока за развитие и

...
Национална компания  БДЖ“ работи в посока за развитие и
Коментари Харесай

Теснолинейката Септември-Добринище няма да се закрива

Национална компания „ БДЖ “ работи в посока за развиване и разпространение на неповторимата по рода си теснопътна линия Септември-Добринище и никога не е имало планове теснолинейката да бъде закрита.

Това уведомиха от БДЖ по отношение на появили се опасения в публичното пространство за закриване на линията. Моментните усложнения в обслужването на влаковете по трасето през последните дни са провокирани от зародили спешни нужди за поправки по локомотивите.

Тяговият преносим състав, който сега обслужва теснолинейката, е морално стар, създаден през 1965 година и 1988 година, и аварийните елементи за тях са извънредно дефицитни, което затруднява процеса по тяхната поддръжка.Текущият контракт за доставка на аварийни елементи се извършва от румънска компания, като за последната получена доставка е осъществена претенция на частите.

По тази причина се забавя процеса по осъществяване на поправки на три локомотива.За обезпечаване на услугата в дълготраен проект е осъществено изследване и са открити контакти с производители на подобен вид локомотиви за софтуерна помощ в Германия, както и за нов преносим състав за теснопътната линия Септември-Добринище.

Обмисля се и вид за закупуване на шинобуси и на профилирани мотриси. Преди дни от компанията осведомиха, че 4 от общо 8 влака по теснолинейката по линията няма да бъдат в придвижване. Пътническите влакове № 16105 заминаващ по разписание 12:25ч. и № 16108 по направление Добринище – Септември, заминаващ по разписание 17:50ч се анулират по механически аргументи.

Пътниците ще бъдат превозени с рейсове. Според осведомени максимален е казусът за жителите на региона към гара Цветино, които нямат различен транспорт. До селата им няма асфалт, няма пътна мрежа. Ежедневно с влака оттова до Велинград слизат десетки хора, с цел да посещават болничното заведение, пазара, магазини, институции, банки, с цел да идат на работа и други Когато няма трен, рейсовете не пътуват до гара Цветино поради риска от строшаване по тежкия терен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР