Национална агенция за приходите запечата обект за зареждане с течни

...
Национална агенция за приходите запечата обект за зареждане с течни
Коментари Харесай

НАП запечата обект за зареждане с течни горива в Бургас

Национална организация за приходите запечата обект за зареждане с течни горива, който не е отчитал продажбите си по надлежния ред с Електронна система с фискална памет (ЕСПФ). Проверката в обекта в гр. Бургас, местността Капче, е в границите на продължаващия от септември предходната година цялостен данъчен надзор на търговията с горива за превъзмогване на данъчните опасности в бранша.

При контролни дейности на изхода на данъчен склад, чиновниците от звеното за фискален надзор са открили, че проверяваният обект в м. Капче е адресат на над 6000 литра дизелово гориво, които не са подадени в Информационната система „ Контрол на горивата “ на Национална агенция за приходите. През 2021 година компанията, която се занимава с товарен превоз, е отчела към Национална агенция за приходите доставки на течни горива в размер на 189 937 л., до момента в който за 2022 година няма такива данни в системата на приходната организация.

Според настоящото законодателство, лица, които зареждат гориво за лични потребности от стационарни резервоари с съдържимост над 1000 литра, са длъжни да записват и регистрират тази активност. Проверяваната компания не попада в изключенията на нормата, като не са регистриран аграрни производител и откритото гориво не се употребява за съоръжения за произвеждане или отопление.

В резултат на продължаващите контролни дейности на Национална агенция за приходите, в горивния бранш се регистрира растеж от близо 20% на продаденото количество гориво спрямо подобен предишен интервал, сочат данни на приходната организация.

„ Главният фокус на Национална агенция за приходите е да предизвиква доброволното съблюдаване на разпоредбите. Целта на контролната акция е да предотврати спекулата от страна на компании, занимаващи се с горива, като желанието ни е да бъдат изрядни данъкоплатци. Вярвам, че акцията на Национална агенция за приходите ще бъде от изгода освен за бюджета, а и за цялото общество “, разяснява във връзка инспекциите заместител изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР