Националката по художествена гимнастика Лъчезара Пекова прекратява спортната си кариера. В

...
Националката по художествена гимнастика Лъчезара Пекова прекратява спортната си кариера.
В
Коментари Харесай

Втора водеща грация прекратява кариерата си

Националката по художествена гимнастика Лъчезара Пекова приключва спортната си кариера.

В началото на юли тя стана шампионка в многобоя и завоюва три сребърни оценки на финалите на интернационалния шампионат " Жулиета Шишманова " в Бургас, а също така завоюва оценки на Гран При в Бърно (Чехия), на надпревари във Франция, Сърбия и други.

" Всяка история има своя край! Един стадий от моя живот завърши. Спортът ми даде и ме научи на доста! Благодарна съм за всичко, което претърпях и преодолях.

Горда съм, тъй като се сблъсках с доста компликации и всякога намирах сили да продължа напред и да не се отхвърлям от фантазиите си, с помощта на моите треньори, които бяха до мен през всички тези години ", написа 21-годишната грацията в Инстаграм.

" Благодарна съм на своя клуб Левски, без който аз нямаше да съумея да стигна до " огромната гимнастика ". Благодаря на госпожа Ева Гогова,моят първи треньор, дамата, която повярва в мен още в самото начало.

Благодаря на госпожа Нешка Робева и госпожа Лушка Бъчварова - дами, които ми предадоха своите скъпи познания и опит! Научиха ме на почитание, самообладание и отговорност, да действам постоянно с чест и достолепие, да не отстъпвам мнението си и да признавам грешките си, колкото и да ми е мъчно, тъй като " безгрешни " хора няма!

Учеха ме постоянно да бъда друга и да не се регистрирам в тълпата. Ежедневно ми посочваха по какъв начин когато си мисля, че не мога повече и нямам сили да продължа, тъкмо тогава би трябвало да проявя воля и темперамент и да потвърдя на себе си, какъв брой доста мога да устоя и направя, когато преодолея себе си ", добави тя.

" Благодаря на госпожа Силвия Стойнева! Жената, която беше до мен през всички тежки травми, провали и триумфи! Научи ме да бъда по-добър човек! Показа ми, какъв брой е значимо да имаш мощна връзка с треньора си, да обичаш това, което правиш и да бъдеш почтен на първо място пред себе си!

Разбрах какъв брой е значимо да се бориш до дъно, без значение от протичащото се и това, че не постоянно нещата се получават по този начин както желаеме, тъкмо тъй като следва нещо по-добро и всичко се случва с някаква причина за израстването ни. Успях да осъзная, че всеки самичък избира по какъв начин да гледа на нещата, които му се случват, дали като оправдания или пък като следващата опция, която те построява като стойностен човек.
 Водеща прелест приключва кариерата си
Водеща прелест приключва кариерата си

Илиана Раева атакува критиците на Воложанина

Благодаря на тези дами, че бяха и не престават да бъдат до мен. Имах опцията да се изучавам от най-хубавите! Благодаря на всички треньори и експерти от националния тим, които работиха с мен, както и на БФХГ. Обичам с цялото си сърце художествената гимнастика и мощно имам вяра, че най-хубавото занапред следва! ", приключи Пекова.

Тя е втората националка след Татяна Воложанина, която приключва кариерата си в последните няколко седмици.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР