Националистически, антиимиграционни партии планират да обединят сили след изборите за

...
Националистически, антиимиграционни партии планират да обединят сили след изборите за
Коментари Харесай

Националистически партии в ЕС обединяват силите си след евроизборите

Националистически, антиимиграционни партии възнамеряват да обединят сили след изборите за Европейски парламент през идващия месец, стремейки се да основат нов блок, който да раздруса Европейския съюз. Това оповестиха представители от четири групи, представени от " Ройтерс ".

" Искаме да реформираме Европейския съюз и Европейския парламент, без да ги разрушаваме. Искаме да донесем радикална смяна ", увери Йорг Мойтен, който е ръководител на евроскептичната партия " Алтернатива за Германия ".

Мойтен съобщи пред публицисти, че новата група в Европейския парламент ще бъде наречена Европейски алианс за хората и нациите и в началото ще включва минимум 10 партии.

Днешното събитие беше проведено от италианския вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, който оглавява крайнодясната партия " Лига ". Освен " Алтернатива за Германия ", консервативната финландска партия " Истински финландци " и дясната Датска национална партия също дадоха обещание да поддържат самодейността.

Европейските суверенни партии споделят необятните идеологически цели за ограничение на възприетия от Европейски Съюз демократичен курс и връщането на властта в столиците на страните членки. Но те постоянно имат доста разнообразни хрумвания за икономическа и обществена политика, което постоянно затруднява основаването на единна група в границите на Европейския парламент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР