Националистическата проруска формация Възраждане, която спечели трето място на изборите

...
Националистическата проруска формация Възраждане, която спечели трето място на изборите
Коментари Харесай

"Възраждане" ще си говори с всички политически сили, но предпочита нови избори

Националистическата проруска групировка " Възраждане ", която завоюва трето място на изборите тази неделя, резервира досегашните си позиции и няма да поддържа друга групировка за постоянно държавно управление с изключение на своята, разгласи на брифинг в Българска телеграфна агенция водачът на партията Костадин Костадинов. Той съобщи, че в случай че партията му получи третия изследователски мандат за сформиране на постоянен кабинет при крах на първите два, " Възраждане " е подготвена да показа държавно управление със собствен състав. Костадинов обаче не посочи от кого ще чака поддръжка, нито по какъв начин счита да осъществя този сюжет. Лидерът на " Възраждане " не даде опция да му бъде заложен този въпрос, а отговаряше единствено на желаните от него издания.

Костадинов стартира своите визии за постоянно ръководство, което съгласно него може да се осъществя или с коалиция сред " Продължаваме промяната - Демократична България ", " ИТН " и Движение за права и свободи, или сред ГЕРБ, " ИТН ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Той обаче добави, че е песимистичен за вероятността да се сформира кабинет и изрече тезата, че даже и това да се случи, такова държавно управление няма да е работещо. По думите му животът на 49-я парламент също няма да бъде дълъг, тъй като не е учреден на устойчива структура.

" По-доброто решение са новите избори ", сподели Костадинов и добави, че най-хубавото нещо при тях е, че когато са чести дисциплинират избраниците и не разрешават на политиците да се самозабравят. Все отново той уточни, че ще беседва с всички обединения за държавно управление, само че няма да отстъпи от концепциите и правилата си, стартирани по време на предизборната акция. По думите даже и да има нови избори, това не било ужасно, тъй като " постоянното държавно управление няма разлика от служебното " и " държавно управление постоянно има, само че не постоянно има парламент ".

Костадинов предвижда и че обединението сред " Продължаваме промяната - Демократична България " няма да издържи дълго, тъй като съгласно него хората, които били дали своят вот за тях желали действителна смяна и не желали техните избраници да се трансформират в патерица на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той още веднъж ги нападна с тезата, че следвали напътствията на Американското посолство и съобщи, че вместо да си приказва с тях, най-добре би било да си приказва непосредствено с американския дипломат.

 Над 100 хиляди нагоре, над 70 хиляди надолу: гласовете, които взеха решение изборите за Над 100 хиляди нагоре, над 70 хиляди надолу: гласовете, които взеха решение изборите за " Възраждане " и новата коалиция

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР